Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

“Dan zit je daar te sterven in een bergrit. En dan hoor je iemand roepen: ‘Die zou ik wel eens willen neuken’. Komaan zeg!”

Onze man traint mee met Instagrammodel én profwielrenster Puck Moonen

“Dan zit je daar te sterven in een bergrit. En dan hoor je iemand roepen: ‘Die zou ik wel eens willen neuken’. Komaan zeg!”

Foto: rr

Vrouwenwielrennen mag dan al in de lift zitten, de vooroordelen blijven groot. Tegenover Puck Moonen (23) bijvoorbeeld, die meer als Instagrammodel dan als wielrenster wordt beschouwd. De Nederlandse prof van Lotto-Soudal is dat beu. “Mensen die dat denken, mogen eens met me mee gaan trainen. Eens zien hoelang ze het volhouden”, zei ze na de kritiek op haar mindere prestaties in de eerste voorjaarswedstrijden. Wij gingen in op haar uitnodiging, in naam van alle mannen die haar en het vrouwenwielrennen laag inschatten.

Vroeger was het van: ‘Vrouwenwielrennen is voor manvrouwen met een dik achterwerk’ . En als je er nu goed uit probeert te zien en wat mascara gebruikt, klinkt het plots dat je te veel bezig bent met je uiterlijk

Eerst iets over mezelf. Het vrouwenwielrennen? Eerlijk, ik volg het niet zo goed. Al heb ik het wel nooit onderschat. Tijdens fietstochten ben ik al meermaals voorbijgevlamd door een vlechtje dat van ...