Koningspaar aangekomen in Seoel voor vierdaags bezoek aan Zuid-Korea

© ISOPIX

Koning Filip en koningin Mathilde zijn maandag na een meer dan 10 uur durende vlucht aangekomen in Seoel voor een vierdaags bezoek aan Zuid-Korea. Ze werden op het vliegveld verwelkomd door de Belgische ambassadeur in Zuid-Korea Peter Lescouhier, de Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Kyung-Wha Kang en vicepremier voor Protocollaire Zaken Chang Jae-Bok.

Op de eerste dag van het staatsbezoek aan de Zuid-Koreaanse hoofdstad beperkt het programma van de koning en de koningin zich tot een uitstap naar een museum van traditionele meubels, waar het paar is uitgenodigd voor een Koreaanse theeceremonie.

Later is er voor koning Filip onder andere een ontmoeting gepland met de Zuid-Koreaanse president Jae-In Moon, terwijl koningin Mathilde zal samenzitten met Kim Jung-sook, de echtgenote van de president en professioneel klassieke zangeres. Voorts zullen de vorst en de vorstin hulde brengen aan de Belgische soldaten die gesneuveld zijn tijdens de Koreaanse oorlog.

Zij zijn ook mee

Filip en Mathilde worden op hun reis vergezeld door Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en minister-president van de Franse Gemeenschap Rudy Demotte (PS). Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders moet wegens een drukke agenda passen voor het staatsbezoek, minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem is wel van de partij. Voor Vlaanderen gaat Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) mee. In het zog van het koningspaar en de politici reist ook een grote delegatie bedrijfsleiders en academici mee.

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© ISOPIX

© EPA-EFE

© ISOPIX

© AP

© BELGA

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten