Victoria’s Secret kiest voor roodharige Angel, maar ook daar komt kritiek op

Alexina Graham en Barbara Palvin. Foto: Instagram

Victoria’s Secret heeft twee nieuwe Angels bekendgemaakt. Dat zijn de ambassadrices voor het lingeriemerk die ook een prominente rol krijgen in de campagnes en jaarlijkse modeshow. De ene is Barbara Palvin, de andere Alexina Graham. Die eerste zou zogezegd plus size zijn, de tweede is roodharig. Volgens velen is het een magere poging van het merk om diverser te worden.

De verkoopcijfers van Victoria’s Secret slabakken. In een poging het tij te doen keren, heeft het lingeriemerk opnieuw badmode uitgebracht, heel wat winkels gesloten en twee nieuwe Angels aangekondigd. Zij moeten het team ‘diverser’ maken, nadat het label de voorbije maanden heel wat kritiek had gekregen op het gebrek daaraan.

Maar in de Amerikaanse pers wordt nogal schamper gedaan over die twee nieuwe aanwinsten. Het gaat enerzijds om de Hongaarse Barbara Palvin en anderzijds om de Britse Alexina Graham. Die eerste zou volgens de normen van Victoria’s Secret plus size zijn met haar maatje 36-38, de tweede is de eerste roodharige die er de rangen vervoegt.

Niet genoeg

Beiden hebben ze amper shows van het lingeriemerk meegelopen, terwijl dat in het verleden vaak een criteria was om tot Angel gepromoveerd te worden. Er wordt dan ook gedacht dat de twee aan boord werden gehaald om het geheel wat inclusiever te maken. Maar voor velen gaat die diversiteit lang niet ver genoeg. “Ik wacht op iemand die echt het keurslijf bij het label doorbreekt”, zegt Tyler McCall van de toonaangevende website Fashionista.com in een opiniestuk.

“Dikke middelvinger”

“De aanduiding van de twee Angels is het voorbeeld bij uitstek van het feit dat ze het nog steeds niet begrepen hebben”, zegt McCall verder nog. “Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat ze Victoria’s Secret blij zijn dat ze het vakje diversiteit hebben aangevinkt door twee nieuwe Angels te casten met respectievelijk een beetje brede heupen en rood haar. Palvin en Graham zijn echter geen teken van hun inzet voor meer diversiteit, maar wel een dikke middelvinger van de bewindvoerders bij het label. Ze zijn helemaal niet geïnteresseerd in verandering.”

 

Door flb