Pinterest en Airbnb onthullen de reistrends voor de lente en zomer van 2019

Nu de lente officieel in het land is en de zomer ook weer in zicht komt, trekt ook het vakantieseizoen zich op gang. Pinterest en Airbnb hebben al hun ervaring en cijfers samen gegooid en kwamen zo tot zeven trends voor 2019.

flb

Voor het eerst slaan Airbnb en Pinterest de handen in elkaar. Het resultaat van die eerste samenwerking zijn zeven reistrends voor de lente en de zomer. Een houvast voor wie nog een vakantie wil boeken.

1. Terug naar de roots

De natuur is overal dit jaar. Op Pinterest werd er 88 procent keer meer gezocht op de termen ‘nature travel’ en ook bij Airbnb ontwaren ze eenzelfde trend. Zo wordt er vooral gezocht op logies waar aan meditatie gedaan kan worden (+539 procent) of waar er in de buurt gewandeld kan worden (+655 procent).

2. Buitenaardse avonturen

Hoewel een reisje naar de ruimte niet voor meteen en voor ieders portefeuille zal zijn, wordt er via Pinterest toch vaak naar de termen ‘space travel’ gezocht. Dat schoot met zeventig procent als een raket de lucht in. Ook de 3.000 Airbnb’s die bijvoorbeeld over een telescoop beschikken of een astronomische ervaring aanbieden (foto), doen het bijzonder goed.

3. Het jaar van de waaghals

In 2019 mag het allemaal wat spannender zijn. ‘Adventure travel’ doet het bijzonder goed op Pinterest en steeg met 693 procent. Bovendien werd er bijzonder veel gezocht naar ‘swimming holes’ (+360 procent), dat zijn natuurlijke meertjes waar je in kunt zwemmen, verlaten pretparken (+185 procent), grotduiken (+143 procent) en verrassingsbestemmingen (+192 procent). Bij Airbnb bevestigen ze die trend en voegen ze er ook nog aan toe dat bij hen vooral surfvakanties in de lift zitten.

4. Jagen op de beste prijzen

Reizen in 2019 gebeurt met de vinger op de knip. Op Pinterest deed bijvoorbeeld ‘budget travel’ (+64 procent) het de afgelopen maanden goed. Wie niet al te veel geld wil spenderen, opteert volgens Airbnb best voor deze bestemmingen: Bologna in Italië, Busan in Zuid-Korea, Ottowa in Canada, Rio de Janeiro in Brazilië of Bali op Indonesië. Toplocaties waar je gemiddeld minder dan 87 euro per nacht moet uitgeven voor een overnachting.

5. Groen, niets aan te doen

Op vakantie gaan is vaak niet zo positief voor je ecologische voetafdruk. Nu het bewustzijn rond het klimaat steeds toeneemt, zoeken mensen vaker naar ‘sustainable travel’ (+56 procent) op Pinterest, wat zoveel betekent als duurzaam op reis gaan. Airbnb merkt dan weer op dat de eco-friendly logies (foto) razend populair zijn.

6. Met de viervoeter mee

Op vakantie gaan en de hond thuislaten is blijkbaar niet meer van deze tijd. Zo wordt er 146 procent keer vaker gezocht op ‘dog-friendly holidays’ op Pinterest. Op Airbnb vind je 1,3 miljoen logies waar je ook met je viervoeter terechtkan.

7. Lekker warm

Nu de winter weer achter ons ligt, maken we ons op voor zon, veel zon. Dat blijkt uit de vijf bestemmingen die op een jaar tijd bijzonder populair zijn geworden: Monterrey in Mexico (+678 procent), Carolina in Puerto Rico (+643 procent), Santos in Brazilië (+432 procent), San Juan in Puerto Rico (+392 procent) (foto) en Dapa in de Filipijnen (+380 procent). Dat blijkt ook uit de cijfers van Pinterest. Daar zagen ze bijvoorbeeld ‘cold to warm travel outfits’ pieken met 152 procent.

.

LEES OOK