Italiaanse renner die 85 km/u haalde in Milaan-Sanremo waarschuwt wielertoeristen hem niet na te doen: “Dat is je leven riskeren”

© Photo News

De Italiaanse renner Niccolò Bonifazio gooide tijdens Milaan-Sanremo hoge ogen met zijn gewaagde afdaling van de Cipressa. Een stoot waarbij hij naar eigen zeggen snelheden tot 85 kilometer per uur haalde en slechts 2 of 3 keer aan de remmen kwam. Op dinsdag verspreidde hij echter een opmerkelijk Facebook-bericht waarin hij wielertoeristen opriep hem niét na te proberen doen.

Wim Conings

“Ik maak me zorgen”, schrijft Bonifazio. “Ik heb mensen gezien die zichzelf van de Cipressa gooien om mij proberen na te doen. Ik zou deze genieën er graag even aan herinneren dat die weg niet afgezet is voor verkeer. Riskeer je leven niet voor zo’n nonsens! Als je dan toch iemand wil nadoen, probeer de Poggio dan te beklimmen! Ik heb mijn data opzettelijk niet gedeeld op Strava omdat ik al vreesde dat zo’n dingen zouden kunnen gebeuren.”

Waarop Bonifazio nog even fijntjes toevoegt dat zijn straffe afdaling van afgelopen weekend allesbehalve zijn strafste toer was. “Ik heb (zaterdag, nvdr) geen record gevestigd. Het record in de afdaling van de Cipressa staat op naam van ondergetekende, op 17 maart 2017, en is nog veel straffer. Ik bluf niet. Als je op de één of andere manier achterop raakt, moet je alles doen om terug te komen en echt het onmogelijke riskeren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten