Abonnee worden? Kies je leesformule

27/03/2019 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  Studio Tarara: De Sketchshow

“Grappig of niet, de Jean blijft een vetzak”

Het doek is gevallen over Studio tarara. Nu we weten wie er van het dak is gevallen of gesprongen, is het nog één keer lachen geblazen met een aantal sketches uit de fictiereeks. En ja, de sketch met de ananas komt eindelijk aan bod.

De sketch met de ananas was een running joke in Studio tarara. De sketch werd keer op keer uitgesteld door producer Christine. Tot ergernis van opnameleider Glenn, die stilaan grijze haren kreeg van de logistieke poespas die de sketch met zich meebracht. Vanavond is het dan toch zover: Sandra (Ruth Beeckmans) en Jean (Peter Van den Begin) brengen eindelijk de sketch met de ananas, of liever ananassen.

Voor acteur Peter Van de Begin was Studio tarara een rollercoaster: hij speelde de verfoeilijke Jean, die tal van vrouwen in de reeks trauma’s bezorgde met zijn losse handjes. “De komische sketches in de reeks waren geen doel op zich, maar ze zijn wel heel goed en ze doen het drama des te harder aankomen. Vanavond is dat drama er niet meer, maar je kunt de sketches niet meer loskoppelen van alles wat er de voorbije weken gebeurd is. Jean mag dan de grapjas uithangen in die sketches, je gaat nog altijd dezelfde vetzak zien. Hij doet me een beetje denken aan de acteurs die vroeger slechteriken speelden in het theater en na de voorstelling werden opgewacht door toeschouwers om uitgejouwd te worden. Mijn vader en grootvader, die allebei in het theater zaten, hebben me die verhalen verteld. Jean is het soort personage dat mensen doet wegkijken, zelfs ik keek bij momenten weg toen ik mezelf bezig zag. Maar de boodschap is wel aangekomen, denk ik. Mensen spreken mij erover aan, bekijken me soms raar op straat. Onlangs kwam ik Ruth Beeckmans tegen in de Delhaize in Schoten. Je had de gezichten van de mensen moeten zien: Die twee, hier?(tdl)

Studio Tarara: de sketchshow, VTM, 20.35 uur

Hoofdpunten