Is je beha aantrekken altijd prutswerk? Met dit trucje lukt het wél meteen

Foto: Shutterstock

Sta je ’s morgens veel met je handen achter je rug te wriemelen om je beha vast te haken, dan ben je niet de enige. Zo blijkt uit een bericht op Twitter met een simpel trucje dat al achtduizend keer is geliket. Maak de haakjes vooraan vast, geef de beha een draai en trek hem dan pas volledig aan.

Het trucje is niet nieuw, maar duikt wel af en toe op sociale media op om minder behendige dames erop attent te maken dat het stuk lingerie aantrekken geen strijd hoeft te zijn. “Hoe trekken jullie een beha aan?”, vroeg een Twitter-gebruikster die zichzelf Aki noemt. Het bijschrift hoort bij een illustratie waarop een beha vooraan (blauwgekleurd) en op de klassieke manier (roodgekleurd) wordt vastgehaakt.

De simpele vraag leidde tot een heus debat onder dames en genereerde bijna vierduizend reacties. Sommigen reageren opgelucht omdat ze dankzij de tweet ein-de-lijk tijd kunnen besparen in de badkamer, terwijl andere vrouwen de eerste methode voor doetjes vinden.

“De blauwe manier deed me huiveren. Komaan, je hebt armen. Het lukt heus wel op de andere manier”, laat een vrouw weten. “Interessant, maar doen de haakjes dan geen pijn tijdens het draaien?”, vraagt een andere dame zich af. Voor een andere groep zijn beide opties voorbijgestreefd. Zij openen de sluiting van hun beha nooit en stappen erin zoals in een broek of trekken het stuk boven hun hoofd aan, zoals een T-shirt.

Wat zegt de expert?

Marieke Van Pee, eigenares van lingeriewinkel Eva's Appel in Gent, vindt het geen goed idee om je beha gewoon naar achteren te draaien. "Zo rek je de omtrek uit en het is ook niet optimaal voor de kwaliteit van de beugels", zegt ze. Erin stappen of over het hoofd trekken is helemaal not done omdat de rugband dan over je heupen moet en de beha sowieso onvoldoende zal aansluiten. "Ik ben voorstander van de klassieke manier. Maar ik kan de draaimethode begrijpen. Als je pijn hebt aan je schouders, bijvoorbeeld."

Van Pee geeft nog een gouden tip mee voor wie binnenkort een beha gaat passen. "Veel dames die zich niet laten adviseren, kopen hun omtrek te ruim. Laat je dus steeds helpen in de winkel. Trek je toch zelf op onderzoek uit? Let er dan op dat de omtrek goed aansluit, zeker als je wat boezem hebt. De rugband is verantwoordelijk voor alle steun en draagt je borsten. Beter te strak dus dan te los, want in dat laatste geval dient je beha louter als tepelbedekker. De omtrek moet ook mooi op één lijn zitten. Zodra deze omhoog kruipt, vermindert de steun. De bandjes hoef je trouwens niet te strak te spannen. Lichtjes afstellen is al voldoende om de lingerie mooi te laten aansluiten op het lichaam en gapende cups te voorkomen."

 

 

 

Door vwh