Jens Keukeleire na spectaculaire val in Driedaagse Brugge-De Panne: “Gelukkig weet ik nog wie ik ben”

Jens Keukeleire werd vlak voor de finale in de Driedaagse Brugge-De Panne uitgeschakeld bij een zware val. Bij een wegversmalling kon de renner voor zich de metalen vangrail niet meer ontwijken, waardoor Keukeleire eveneens overkop ging. De West-Vlaming moest even bekomen maar gelukkig zonder veel erg. “Ik heb wat nekpijn, maar voor hetzelfde geld was mijn voorjaar voorbij.”

Klik hier voor onze digitale wielergids!

Hij mag dan een rasechte Bruggeling zijn, de Driedaagse Brugge-De Panne brengt Jens Keukeleire weinig geluk. Vorig jaar werd hij na de koers ziek en zag hij zijn voorjaar de mist in gaan. Gisteren kwam hij op 11 kilometer van de aankomst met zijn hoofd op de grond terecht, nadat hij over de gevallen Australiër Zakkari Dempster knalde.

“Eigenaardig dat hij daar in de kant ging rijden. We waren er al gepasseerd: van een brede baan ging het naar een smaller weggetje. Je zou denken dat iedereen wist dat daar steentjes langs de kant lagen, maar er zijn er toch altijd een paar die niet goed opgelet hebben. En als ze voor jou vallen, dan ben je gezien. Het was schrikken, maar de schaafwonden vallen mee. In het gras vallen is toch nog altijd iets zachter dan op het asfalt. Mijn nek is nog wat stijf, dus toch afwachten hoe dat evolueert. Maar ik weet nog wie ik ben en welke dag het is. Dus het zal wel niet erg zijn.”

Keukeleire reed de wedstrijd uit en werd aan de ploegbus van Lotto-Soudal opgewacht door echtgenote Sheena en zoontje Lou. De glimlach kwam al snel tevoorschijn. “Voor hetzelfde geld was het voorjaar voorbij. De koersen die nu komen zijn echt mijn doel en die zijn niet in gevaar. Zondag in Gent-Wevelgem wil ik er staan.”

LEES OOK. Dylan Groenewegen wint met overmacht koninklijke spurt in Driedaagse Brugge - De Panne

Door bow, vml
AANGERADEN