Aangeboden door AXA

6 tips om veilig online te bestellen

© Shutterstock

Of je nu je boodschappen of iets anders online wilt bestellen: om een (financiële) teleurstelling te vermijden, maak je het best gebruik van deze tips.

Mediahuis Brand Studio
  1. Bestel alleen via een beveiligd wifi-netwerk Ben je niet thuis, plaats je bestelling dan via 3G of 4G. Openbare netwerken zijn doorgaans niet goed beveiligd, waardoor onder meer de gegevens van je betaalkaart gemakkelijk onderschept kunnen worden.
  2. Lees altijd de voorwaarden Zeker als het over grotere aankopen gaat. Wat zijn de retourvoorwaarden en hoe zit het met de garantie?
  3. Let op de ‘s’ in ‘https’ Sta je op het punt om een betaling uit te voeren, let er dan op dat de betalingspagina beveiligd is. Start de URL met ‘https’ dan is de verbinding beveiligd en wordt de (betaal)informatie die je invoert veilig doorgestuurd.
  4. Certificaten: een betrouwbare indicatie Er bestaan heel wat certificaten die aangeven of een webshop betrouwbaar is. Zo zijn er bijvoorbeeld de , het en de die garant staan voor een veilige online shopervaring.
  5. Sla je betalingsgegevens niet op Hoe gemakkelijk het ook is, sla je betalingsgegevens niet op in je account of in de app. Ook de beveiliging van de databases van de winkel of de dienst waarbij je je online bestelling plaatst, is vaak niet 100% waterdicht. En daar zijn hackers natuurlijk ook van op de hoogte.
  6. Gebruik je kredietkaart Voor de eerste keer iets bestellen bij een bepaalde webshop? Gebruik dan je kredietkaart. In principe biedt bijna elke webshop de betalingsmogelijkheid met je kredietkaart aan, wat het meteen ook een goede referentie maakt voor de betrouwbaarheid. Daarnaast ben je vaak ook beter beschermd voor mocht er toch iets foutlopen.

Toch een minder aangename onlineshoppingervaring achter de rug? Win gratis advies in bij The Legal Village en kom te weten wat je eraan kunt doen.

Waarom AXA en De Plezantste Gemeente?

Een gemeente waar het plezant vertoeven is, daar wint iedereen bij. Net daarom slaan AXA en Het Nieuwsblad de handen in elkaar. Waar Het Nieuwsblad een jaar lang de plezantheidsgraad in alle Vlaamse gemeenten zal vaststellen, staat AXA voor de gemeenten klaar om ze allemaal stuk voor stuk nog plezanter en veiliger te maken. Door met het juiste advies lokale besturen te ontzorgen, kun je je focussen op wat er echt toe doet: een betere en plezantere buurt!

Meer weten over hoe AXA jouw gemeente ontzorgt? Hier vind je meer informatie.