WIELERNIEUWS. Durbridge out voor rest van het voorjaar, Dylan Teuns en Tim Declercq passen voor Harelbeke

© BELGA

Pech voor Mitchelton-Scott. Luke Durbridge heeft aan zijn val in Brugge - De Panne een hand- en sleutelbeenbreuk overgehouden en is out voor de rest van het seizoen. Dylan Teuns is onvoldoende hersteld van de ziekte die hem in Milaan-Sanremo ook al parten speelde. Hij start morgen niet in Harelbeke.

(bvc, hc)

Klik hier voor onze digitale wielergids

Durbridge kwam gisteren ten val op 23 kilometer van de finish, net na het ingaan van de laatste lokale circuit. De Australiër werd naar het ziekenhuis van Veurne afgevoerd waar een hand- en sleutelbeenbreuk werd vastgesteld. Turbo Durbo mag meteen een kruis zetten over zijn voorjaar en dat is slecht nieuws voor Mitchelton-Scott. De hardrijder zou naast Matteo Trentin worden uitgespeeld als kopman maar die staat er nu alleen voor. De ploegleiding liet Josh Edmondson nog snel invliegen zodat ze morgen toch met zeven man aan de start zullen staan.

Dylan Teuns geeft dan weer forfait voor de E3 BinckBank Classic. De Limburger van Bahrain - Merida was ziek in Milaan-Sanremo en vindt een optreden in Harelbeke weinig opportuun. De Ronde van het Baskenland wordt in principe zijn volgende wedstrijd.

Aangereden Ryan Mullen moet ook passen voor vrijdag

Ook geen Ryan Mullen vrijdag in E3 BinckBank Classic. De renner van Trek-Segafredo werd donderdag door een auto aangereden op training. Gelukkig kwam Mullen er zonder serieuze verwondingen vanaf, maar de pijn is te erg om te kunnen starten in Harelbeke.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Keisse vervangt De Clercq

Ook minder goed nieuws voor Deceuninck - Quick Step. Tim Declercq haakt af voor de E3 Binck Bank Classic en wordt vervangen door Iljo Keisse. Darmproblemen nopen Declercq tot het forfait.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij Katusha keert Jenthe Biermans terug in competitie. De Kempenaar kwam ten val in Nokere Koers en hield daar een hersenschudding aan over. Hij is intussen voldoende hersteld om morgen in Harelbeke zijn wederoptreden te maken. Jens Debusschere krijgt rust en mag zich volledig focussen op Gent-Wevelgem. De Duitser Nils Politt wordt als kopman uitgespeeld, Marcel Kittel zit intussen alweer thuis.

Astana rekent morgen vooral op de Italiaanse revelatie Davide Ballerini. “Die kan beter wringen. Cort Nielsen zal anticiperen”, aldus wegkapitein Laurens De Vreese.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten