Katrien staat niet alleen in de strijd: “Kanker krijg je niet alleen, het treft iedereen die je dierbaar is”

Katrien Vanderhasselt kreeg de steun van haar familie en het team 'Never Give up'. Foto: jhp

Wolvertem / Meise -

Speciaal voor Kom op Tegen kanker en kankerpatiënte Katrien Vanderhasselt liepen Jan Podevyn, Glenn Tertholen, Evy D'haeseleer, partner Patrick D'haeseleer en zoon Axel Corijn samen 100 kilometer. Ze haalden zo liefst 6.620 euro op.

“Op 8 september 2017 kreeg ik de diagnose borstkanker”, zegt Katrien Vanderhasselt (48), afkomstig uit Wolvertem. “Ik besefte dat mijn leven, maar ook dat van mijn partner, gezin en familie er een hele tijd anders zou uitzien. Want kanker krijg je niet alleen. Het treft iedereen die je dierbaar isn. Tijdens de behandeling - een operatie, chemotherapie, bestralingen en nog een operatie - heb ik voor mezelf, maar vooral voor mijn gezin en familie en dankzij hen nooit opgegeven.”

Startkapitaal

Dat kankeronderzoek belangrijk is, weet Katrien als geen ander. “En dus wilde ik een actie op het getouw zetten voor Kom Op Tegen Kanker. Mijn partner Patrick en gezin steunden me direct en wilden graag aan de 100 km Run voor Kom Op Tegen Kanker deelnemen. Daarvoor moet je 2.500 euro inzamelen. Daar het lichamelijk nog niet mogelijk was om zelf deel te nemen, heb ik er mijn schouders onder gezet om het gewenste startkapitaal in te zamelen.”

Vrienden en familieleden droegen graag bij. “Met ons team verkochten we 482 zakjes met chocolade zeevruchten. Daarnaast was er onze winterbarbecue voor 100 mensen. Ddat alles bracht 6.620 euro voor kankeronderzoek op.”

“Emoties”

De Run voor Kom Op Tegen Kanker eindigde in de Schorre in Boom met veel emoties. “Ik wist dat die dag bijzonder ging worden”, vertelt Katrien. “Bij het stiltemoment voor al diegenen die tegen kanker vochten of vechten, kreeg ik kippenvel: zo’n enorme, stille massa mensen… Iedereen was in gedachten bij iemand die hen dierbaar was of is.”

Aan de tweede Run voor Kom Op Tegen Kanker namen 581 loopteams deel. Dat leverde een recordbedrag van 1,452 miljoen euro op voor klinisch kankeronderzoek. Volgend jaar komt er alvast een derde editie in Knokke.

Door Joris Herpol
AANGERADEN
Meest recent