Abonnee worden? Kies je leesformule

29/03/2019 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Voorbereid op het ergste.  Olivier Matthys

Vakbonden Skeyes voorspellen minder hinder

De vakbonden van de verkeersleiders lieten donderdagavond weten dat er op vrijdag en in het weekend minder hinder zal zijn. “Er zijn voorlopig geen acties meer. Als er nog vertragingen zijn, dan is dat enkel te wijten aan het structurele personeelsgebrek waar we voor staakten.”

Donderdagavond verwachtte Brussels Airport nog zware hinder door nieuwe acties. “’s Middags kregen we te horen dat er opnieuw minder verkeersleiders zouden zijn voor de geplande avond- en nachtvluchten”, zegt woordvoerster Anke Fransen. “Verschillende maatschappijen schrapten daarop preventief vluchten. Samen goed voor 30 stuks. De helft van de resterende vluchten vliegt dan weer met 45 minuten vertraging.” Omdat de dertig geschrapte vluchten zo’n 3.000 à 4.000 passagiers vertegenwoordigden, plaatste Brussels Airport veldbedden in de vertrekhal. “We hopen dat we die niet nodig hebben.”

Lennert Mervilde van de liberale vakbond VSOA verklaarde dat er na de acties van donderdag voorlopig even niet meer gestaakt wordt. Ook ACV en ACOD zouden volgen. “Er zijn in de loop van de dag twee bemiddelaars aangesteld waarmee we vrijdagnamiddag aan tafel gaan zitten. We willen die gesprekken alle kansen geven. Daarom is beslist vrijdag en tijdens het weekend voorlopig geen actie meer te voeren.” Brussels Airport raadt reizigers wel aan vooraf contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

AANGERADEN
Meest recent