Johan Heldenbergh gaat loos in filmkomedie ‘Mijn vader is een saucisse’

Johan Heldenbergh, terug naar de filmset. Foto: ISOPIX

Het was de jongste tijd wat stil rond acteur Johan Heldenbergh (52), maar deze zomer staat hij opnieuw op een filmset. Hij gaat de hoofdrol spelen in de komedie ‘Mijn vader is een saucisse’.

Theaterbezoekers zagen Johan Heldenbergh de afgelopen maanden in de huid van Karl Marx kruipen. Maar op tv en in de bioscoop was de man die bekend werd met zijn rollen in De helaasheid der dingen en vooral The broken circle breakdown, weinig zichtbaar. Daar komt nu verandering in, want Heldenbergh heeft de hoofdrol weggekaapt in Mijn vader is een saucisse. De film, geregisseerd door de Vlaamse Anouk Fortunier, gaat over een vader die plots zijn job in de bank opzegt om acteur te worden. Zijn elfjarige dochter Zoë ziet dat met lede ogen aan, omdat de carrièreswitch van haar vader het gezin ontwricht. Zoë is vooral bang dat het hele gedoe tot een breuk tussen haar vader en moeder zal leiden. Het meisje zal dan ook haar moeder aansporen om uit haar schelp te komen.

Anouk Fortunier maakt met deze film haar debuut. Het scenario van Jean-Claude van Rijckeghem is gebaseerd op de Franse roman Mon père est une saucisse van Agnès de Lestrade. De Vlaamse film wordt geproduceerd door A private view, de filmmaatschappij die onder meer de succesprent Aanrijding in Moscou draaide.

“De rollen van het meisje en de moeder moeten nog worden gecast, maar het is de bedoeling in augustus te draaien”, aldus Van Rijckeghem. “De film zal in Gent spelen en ook grotendeels daar worden opgenomen.” Van Rijckeghem die meteen ook producent is, verwacht dat Mijn vader is een saucisse midden 2020 in de zalen zal komen.

Mijn vader is een saucisse is trouwens niet het enige nieuwe Vlaamse filmproject voor Heldenberg, die tegenwoordig vooral een veelgevraagd acteur is in Frankrijk. In het najaar start hij namelijk met de opnames van Cool Abdoul, over het turbulente levensverhaal van de Belgische bokser Ismaïl Abdoul. In die film zal hij de trainer van Abdoul spelen.

Door jdr
VOOR ABONNEES