‘Sex and the city’ krijgt een vervolg (maar dan zonder Carrie en Samantha)

De oorspronkelijke reeks liep van 1998 en 2004. Nadien volgden nog twee bioscoopfilms. Foto: EPP / REPORTERS

Goed nieuws voor de fans: er is een opvolger van Sex and the city in de maak. Paramount TV werkt aan een nieuwe reeks gebaseerd op het nieuwe boek van auteur Candace Bushnell. En die neemt de vraag onder de loep of er voor vrouwen ouder dan vijftig nog seks is in de stad.

Het nieuwe boek van SATC-schrijfster Candace Bushnell verschijnt in augustus, zo schrijft The Hollywood Reporter. Was SATC goed dertig jaar geleden losjes gebaseerd op de ervaringen van haar en haar vriendinnen, put Bushnell - net 60- nu opnieuw uit haar leefwereld. Het nieuwe boek is non-fictie en gaat over seks, daten en vriendschap van vijftigplussers in het New York van vandaag. De verfilming wordt er wellicht één zonder Carrie, Miranda, Samantha en Charlotte. Maar twee “hoofdpersonages” blijven wel overeind: seks en de stad New York.

‘Sex and the city’ krijgt een vervolg (maar dan zonder Carrie en Samantha)
De columns van Candace Bushnell, gebaseerd op de ervaringen van Bushnell en haar vriendinnen, vormden de basis voor de iconische HBO-reeks. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP

“Vroeger was het anders”, schrijft Bushnell in een mededeling. “Toen wilde vijftigplus zeggen dat je richting pensioen ging. Minder werken, meer tijd spenderen aan je hobby’s. Er werd niet verwacht dat ze nog gingen sporten, nog nieuwe zaken zouden opstarten, verhuisden naar een andere staat, vrijblijvende seks hadden met vreemden of helemaal opnieuw aan hun leven zouden beginnen. Maar dat is exact hoe het leven van veel vrouwen ouder dan vijftig of zestig er vandaag uitziet”, stelt ze.

Door Kim Clemens