Haartrend van het moment: Scandinavisch blond

Zweeds topmodel Elsa Hosk Foto: IG

Scandinavisch blond, een natuurlijke mix van verschillende tinten wit en asblond haar,

is in trek bij de kapper en ook Instagram staat er vol van. Het is de Londense kapster Harriet Muldoon die het zogenoemde ‘Scandi Blonde’ introduceerde als dé trend voor blondines in voorjaar 2019.

Veel vrouwen in Zweden, Denemarken en Noorwegen zijn gezegend met een lichtblonde haardos. Het typische blond uit de Scandinavische landen leunt dicht aan bij spierwit, maar bevat een warme basis waardoor het kapsel met verschillende schakeringen er natuurlijker uitziet dan een platinablonde coupe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Projects Salon (@theprojects_salon) on

Om het effect te bekomen zal de kapper highlights in verschillende blonde tinten in de lokken aanbrengen. Highlights zijn minder zwaar voor het haar dan een volledige ontkleuring om een platinablonde coupe te bekomen, maar een goede basisconditie van je haar is een must. Zijn je lokken gezond (geen broze puntjes,...), dan kan het kleurproces volgens BV-kapper Jochen Vanhoudt beginnen. Let wel: als je begint vanaf een bruine basis, moet je geduld oefenen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?????????? (@gevir) on

Dankzij bound builders, producten die je haar beschermen tijdens het kleuren, kan je op één dag zo’n acht tinten lichter gaan dan vroeger maar mogelijk zit je alsnog met een overgangsfase. Verzorg de coupe door te wassen met paarse shampoo, zo blijven de witste lokken langer koud van kleur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jordanmassarella (@jordanmassarella) on

Door vwh