Oostende kent geen moeite met Brussels

Foto: Rudy DECLERCK

In elk van de vier kwarts toonde Oostende zich scherper dan Brussels. De matige match resulteerde in een 83-68-zege van de Zeekapiteins die opnieuw Antwerp Giants aan de kop van de stans vervoegen.

Desiron (6) en Kesteloot (5) hadden een flink aandeel in de 16-10-tussenstand die Djordjevic aan de vrijworplijn op het bord zette. De Brusselaars waren niet onder de indruk, maakten optimaal gebruik van de vijf Oostendse balverliezen en reageerden tot 18-17. Fieler was al in de vierde minuut naar de bank geroepen wegens twee vroege fouten. Thompson (17 punten, 5 rebounds), aan zijn eerste match in de Versluys|Dôme toe, was in de zesde minuut voor Desiron ingevallen.

In het tweede bedrijf duwde Oostende extra op het gaspedaal. Met een “and one” raakte Lasisi na dertien minuten al de grens van tien punten verschil: 30-20. De bezoekers milderden tot 32-26. Met dunks van Thompson en Kesteloot verzorgde de thuisploeg ook het spektakel.

Na de rust (45-37) halveerde Stevens onmiddellijk de achterstand. Djordjevic en Lasisi dropten snel elk een bom waardoor de kloof opnieuw toenam: 53-41. Die voorsprong bleef bijna integraal tot het halfuur (61-50) behouden. Na de bom waarmee Kesteloot (19 punten, 3 rebounds) het vierde wedstrijdschuifje opende, reageerden Walker en Stevens tot 64-56. Na een insoirerende time-out van Dario Gjergja riepen de Zeekapiteins hun opponenten en definitieve halt toe. Oostende flirtte bij 80-61 met de twintiger en won uiteindelijk met 83-65.

Door rpo
  • Meest recent