“Zelfstandig ademen lukt soms, maar enkel voor korte tijd”: toestand Paul Severs blijft zorgwekkend

Foto: ISOPIX

De zoon van zanger Paul Severs, Christophe, heeft via Facebook een update gegeven over de toestand van zijn vader. Enkele weken geleden kreeg die een hartaanval en kwam hij ten val met zijn fiets. “Het is momenteel te vroeg de neurologische en motorische impact van de bloedklonter te kunnen inschatten op lange termijn”, schrijft Christophe op Facebook.

Ruim 20 dagen na zijn hartaanval is de toestand van Paul Severs nog steeds zeer zorgwekkend. “Het autonoom ademhalen lukt soms, maar dan telkens voor korte tijd”, schrijft zoon Christophe. “Daarom heeft men geopteerd voor een tracheotomie. Dit is een comfortabeler alternatief voor de traditionele intubatie. Feit is wel dat mijn vader nog niet kan praten. Communicatie blijft dus heel moeilijk.”

Eerder lag de zanger voor een tweede maal in coma. Die werd veroorzaakt door een bloedklonter in zijn hoofd. “Het is momenteel te vroeg de neurologische en motorische impact van de bloedklonter te kunnen inschatten op lange termijn. Momenteel lijkt hij rechts minder kracht te hebben dan links en zijn de reacties nog heel rudimentair. Binnenkort weten we pas of de hoofdwonden voldoende stabiel zijn om volgende stappen te kunnen nemen voor de aandoeningen aan zijn hart.”

De schlagerzanger, vooral bekend van de hit Zeg ’ns meisje, kreeg twee weken geleden een hartaanval tijdens een fietstochtje vlak bij zijn huis.

LEES MEER. “Zijn levensgrote poster versiert de slaapkamer, het pasfotootje van mijn man hangt in de hoek”: Paul Severs-fans over hun God (+)

Door adm