Van 1993 tot 2019: Kate Moss siert 40ste Vogue-cover

Foto: ISOPIX

Volgende maand zal de 45-jarige Kate Moss opnieuw de cover van Vogue sieren. Dat doet ze intussen voor de 40ste keer. Ongezien in de modewereld, maar eigenlijk hoeft dat niet meer te verbazen: de Britse schone zit intussen al 31 jaar in het vak en geldt als een van de laatste, iconische ­supermodellen.

In 1990 verscheen de piepjonge Katherine Ann Moss voor het eerst op een cover. Ze was toen 15 jaar oud en met haar 1,70 meter veel te klein voor de modewereld. Sceptici wisten toen niet dat ze zou uitgroeien tot het gezicht van verschillende, iconische campagnes en covers. Niet veel later, in 1993, maakte de girl next door haar ­Vogue-debuut.

Nu, 26 jaar later, heeft Moss - alle edities samengeteld - zo’n drie jaar Vogue gevuld. “In het jaar 2000 alleen al stond ze op de cover van februari, mei, september en december”, schrijft Vogue-hoofd­redacteur Edward Enninful in een eerbetoon. “Sommigen vinden haar mysterieus, maar eigenlijk is ze rechtdoorzee. En dat maakt haar zo aantrekkelijk.”

Om dat allemaal te vieren, krijgt Kate bij de mei-editie van de Britse Vogue niet één, maar drie covers die aan haar worden gewijd.

Links Kate in 1993 voor het eerst op de cover, rechts een van de drie covers voor de editie van mei 2019.

Door evdg