Luxehotels zetten steeds vaker een stapelbed in de kamer

Links: Het Ace Hotel in New York, rechts Het Volkshotel in Amsterdam www.volkshotel.nl Foto: www.acehotel.com /

Stapelbedden in hostels zijn standaard, maar nu duiken bedden boven elkaar ook op in luxehotels. Niet in kale slaapzalen, wel in privékamers met alle andere faciliteiten die een sterrenhotel doorgaans te bieden heeft. Modeblad Vogue spreekt van een trend die inspeelt op nostalgie. Daarnaast zijn de zogenoemde bunk beds een hippe en praktische oplossing bij de inrichting van kleine kamers.

In de Verenigde Staten zijn stapelbedden voor volwassenen al goed ingeburgerd. Een paar voorbeelden: Pod Times Square en het Ace Hotel in New York, The Siren in Detroit,... Ook dichter bij huis kan je al een stapelbed reserveren, in het Amsterdamse Volkshotel bijvoorbeeld hebben ze een in hun standaard “L” kamer een constructie met twee aparte bedden onderaan en twee bedden dicht tegen het plafond voor gasten die zich graag “aan de top” bevinden.

Luxehotels zetten steeds vaker een stapelbed in de kamer
The Siren in Detroit Foto: thesirenhotel.com

Geen nood trouwens als je met je lief op vakantie bent en ’s nachts dicht tegen elkaar wil kruipen. Sommige stapelbedden - bunk beds in het Engels - bestaan uit twee dubbele bedden die boven elkaar zijn gemonteerd. Dan kan er ook een bevriend koppel mee - of misschien willen de kinderen boven slapen? De Britse krant The Guardian merkt op dat dit kamertype ook in trek is bij millennials die er met de vrienden op uit trekken voor een vrijgezellenweekend.

Luxehotels zetten steeds vaker een stapelbed in de kamer
Pod Times Square, op tien minuten wandelen van de bekende trekpleister in New York. Handig: in deze kamers vind je overal USB-laadpunten. Een speciale stekker meenemen voor in de VS is dus niet nodig. Foto: www.thepodhotel.com

Maar naast dat gezellig samenzijn in een kamer met speelse bedden die je terugbrengen naar je kindertijd, is er nog een andere reden waarom de opstelling aan populariteit wint. “We willen profiteren van de verticale, beschikbare ruimte”, zegt Aliya Khan, verbonden aan de Marriott-hotelgroep in Vogue. Andrew Zobler, oprichter van de New Yorkse hotelgroep Sydell, zegt in hetzelfde blad dat stapelbedden in luxehotels een vaste waarde zullen worden. “In de typische kamers met dubbele bedden, palmen de bedden een groot deel van de ruimte in. Er is verder weinig plaats over om een ‘woon’-gevoel te creëren. Een verticale opstelling laat de kamer meer ‘ademen’. Met doordachte ontwerpen, betere matrassen dan in hostels en vaak een lagere prijs dan klassieke hotelkamers, krijgen reizigers die niet per se een suite willen er een praktische optie bij.”

Luxehotels zetten steeds vaker een stapelbed in de kamer
Flamingo Room in het viersterrenhotel Signature Living in Liverpool Foto: www.signatureliving.co.uk
Door vwh