Dit jeansshortje lijkt eigenlijk meer op... een slip

Anno 2019 vind je rechte, skinny of baggy jeansbroeken in de rekken. En ook rokjes, jurken, shortjes en jassen in denim zijn in de mode. Modemerk Y/Project, onder de creatieve leiding van landgenoot Glenn Martens, tilt de trend naar een hoger niveau. Letterlijk: in de vorm van een jeansshort met hoge taille een veel ruimte voor blote billen.

De Canadese webwinkel Ssense biedt de short te koop aan voor 273 euro en deelt een foto van het minuscule kledingstuk op Instagram. Daar komen veel reacties van verontwaardigde volgers binnen. “Dit is het lelijkste ding dat ik ooit zag in mijn leven”, schrijft iemand. “Dit is voor Beyoncé, Rihanna of Lady Gaga, maar niemand anders komt er mee weg”, staat er nog te lezen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SSENSE (@ssense) on

Anderen vinden het creatieve ontwerp best cool, maar schatten dat het onpraktisch is om te dragen. “Hier krijg je toch gegarandeerd een schimmelinfectie van, neen?” De janties - een samenvoeging van de Engelse woorden ‘jeans’ en ‘panties’ - is niet het eerste item van Y/Project dat wenkbrauwen doet fronsen.

Blote billenjeans

In 2017 trok zijn ‘blote billenjeans’ de aandacht. De ‘broek’ bestaat uit twee helften. De ene helft wordt los gedragen en is enkel via riempjes verbonden met de bovenkant van de broek, die als een soort korset fungeert. Als je er geen lang kledingstuk onder draagt, blijven je billen bloot.

Dit jeansshortje lijkt eigenlijk meer op... een slip
Door vwh
AANGERADEN