Is John Degenkolb de outsider voor de Ronde van Vlaanderen? En dat allemaal dankzij “een pintje en een leuk gesprek”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Brugge -

John Degenkolb (Trek-Segafredo) tankte vorig weekend vertrouwen met een tweede plaats in Gent-Wevelgem en zakt zo alsnog met het nodige vertrouwen af naar de 103e editie van de Ronde van Vlaanderen.

Klik hier voor onze digitale wielergids

Van heel het Trek-Segafredoteam is de 30-jarige Degenkolb de meest ervaren renner in Vlaanderens Mooiste. Zijn beste prestaties zette hij neer in 2017 en 2015, toen hij telkens zevende werd in Oudenaarde. De Duitser heeft dit seizoen de nul achter zijn naam reeds weggeveegd nadat hij de slotetappe won van de Ronde van de Provence, maar een klinkende zege was er nog niet bij. “Met die tweede plaats in Gent-Wevelgem trek ik me op voor wat komt in de Ronde van Vlaanderen”, vertelde Degenkolb.

“Toen we de eerste maal de Kemmelberg over reden was ik verre van uitmuntend. De tweede keer had ik me beter gepositioneerd, maar dat had ik mede te danken aan het werk dat de ploegmakkers voor mij hadden gedaan. Gent-Wevelgem was een koers die van in het begin ontplofte en er op het einde wel fiks inhakte. Met onze ploeg waren we zeer present in volle finale. Ik hoop dat dit zondag eveneens het geval is.”

“Moreel was beneden alle peil, tot een pintje en een leuk gesprek”

Het Trek-Segafredoteam had tot Gent-Wevelgem nog niet veel laten zien. “Die tweede plaats was echt wel eens nodig om ons vertrouwen op te krikken. Ons moreel was daarvoor eigenlijk beneden alle peil. Mads Pedersen vond het tijd dat wij eens samen gingen zitten om de hoofden vrij te maken. We deden dat in de zaal hiernaast. Dit met alle renners, maar ook de ploegleiding was hierop aanwezig. Met een pintje erbij kwamen we tot een leuk gesprek en in Wevelgem boekten we meteen resultaat”, vervolgde Degenkolb.

Degenkolb heeft zijn ideale scenario voor de Ronde al in gedachten. “Graag had ik bij de derde beklimming van de Oude Kwaremont nog de steun van Pedersen en Stuyven of nog andere jongens van de ploeg. In de Ronde van Vlaanderen komt het erop aan zoveel mogelijk krachten te sparen voor een prangende finale. Ik kijk er alvast naar uit, maar weet ook dat ik eigenlijk een renner ben die beter tot zijn recht komt in Parijs-Roubaix.”

Is John Degenkolb de outsider voor de Ronde van Vlaanderen? En dat allemaal dankzij “een pintje en een leuk gesprek”
Foto: BELGA

Jasper Stuyven hoopt op een superdag

Met een stijgende vormcurve op zak na een 58e plaats in de E3 Harelbeke, een 17e in Gent-Wevelgem en een 14e in Dwars door Vlaanderen, verschijnt Jasper Stuyven zondag aan de start.

“Ik werd in aanloop naar de Vlaamse koersen ziek, dus dat was geen al te beste voorbereiding”, bekende Stuyven, vorig jaar nog zevende in Vlaanderens Mooiste. “Een echte uitschieter qua resultaten heb ik nog niet, maar ik weet dat de conditie er is. In de Ronde van Vlaanderen is alles mogelijk. Het is en blijft een zeer slopende koers. Ik hoop alvast op een superdag komende zondag want die heb je sowieso nodig in een wedstrijd als de Ronde van Vlaanderen.”

“De tweede plaats van John Degenkolb in Gent-Wevelgem zorgde voor een kentering. Iedereen is weer supergemotiveerd en kijkt uit naar wat zondag komen gaat. Ik vertrek alvast in een underdogpositie. Ik zet mezelf niet bij de topfavorieten, maar weet dat we met dit team wel een rol kunnen spelen in het verloop van de Ronde. John Degenkolb, Mads Pedersen en ikzelf kunnen ons mannetje wel staan en dan hebben we nog jokers achter de hand zoals Alex Kirsch, Edward Theuns, Koen de Kort en Kiel Reijnen die ons perfect gepositioneerd kunnen afzetten in de finale. In Gent-Wevelgem hebben we laten zien dat wij een sterke ploeg hebben.”