Vijfde plaats voor Emma Plasschaert, tiende voor Lefebvre-Pelsmaekers in Palma De Mallorca

Foto: BELGA

Regerend wereldkampioene Emma Plasschaert is op de vijfde plaats geëindigd in de Trofeo Princesa Sofia voor de kust van Palma de Mallorca. Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers kwamen vandaag niet meer in actie door de slechte weersomstandigheden. Zo behouden zij hun tiende plaats in de eindstand.

Voor de medalrace op zaterdag was Emma Plasschaert al vijfde gerangschikt. De top-zes maakte nog kans op een medaille. Ze vaarde een knappe medalrace waarin ze ook als vijfde eindigde. Mooi kon Emma Plasschaert haar achtervolgers afhouden maar het was net niet voldoende om de voorlopers in de stand op punten in te halen. Emma Plasschaert strandt op één puntje van de de vierde plaats en vijf punten van de derde stek. De Nederlandse Marit Bouwmeester won die afrondende wedstrijd. De Deense Anne-Marie Rindom, die vanaf de eerste dag de leiding nam, wint de Trofeo Princesa Sofia.

Na de negentiende plaats in de Worldcup-race aan Miami boekt Emma Plasschaert een mooie progressie. De zeilster van VVW Inside Outside Oostende staat opnieuw tussen de toppers. Plasschaert kent eveneens een optimale samenwerking met haar nieuwe coach Mark Littlejohn. Het deelnemersveld in Palma was met 120 deelneemsters uit een 45-tal landen trouwens ook veel sterker dan in Miami. Maité Carlier eindigde op de twintigste plaats. Alleen de top-tien mocht aan de medalrace deelnemen.

In de Laser Standard-klasse eindigde Wannes Van Laer als dertiende. Hij telde veertien punten teveel voor een plaats in de top-tien. William De Smet werd 49ste. Bij de surfers eindigde Thomas Broucke als 34ste. Dat is een knap debuutresultaat. Bij de jongeren onder 21 jaar was hij trouwens zevende.

Door de zware weersomstandigheden werd de start van de 49er-klasse uitgesteld en uiteindelijk kwamen Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers vandaag niet meer in actie. Zo behouden zij hun tiende plaats in de eindstand.

Door Peter Rossel
  • Meest recent