Paul Severs derde keer in coma: dokters ontdekken nieuwe aanval van bloedklonters in hoofd

Foto: ISOPIX

Paul Severs is al voor een derde keer sinds zijn hartstilstand in een coma gegleden. De dokters hebben bij een MRI-scan een nieuwe aanval van bloedklonters in zijn hoofd ontdekt, meldt zoon Christophe Severs op Facebook.

“De laatste dagen zijn opnieuw wisselvallig”, aldus Christophe Severs. De dokters voerden een tracheotomie - het aanbrengen van een buisje in de luchtpijp door een snede te maken in de hals - uit. “Dat is minder storend dan die intubatie van enkele dagen terug. Minder goed nieuws is dat mijn vader in een derde coma is gegleden. Na een MRI hebben de dokters een nieuwe aanval van bloedklonters in zijn hoofd ontdekt.”

Hij reageert recent weer iets beter, zegt Christophe. “Maar gezien zijn semi-comateuze toestand van vandaag, blijft het wel moeilijk te communiceren en verdere inschattingen te doen. Wij hadden vandaag het gevoel dat hij ons terug hoort en onze vragen af en toe beantwoordt met kleine signalen. Bezoek blijft onmogelijk, bedankt voor de steunbetuigingen.”

Paul Severs kreeg op dinsdag 12 maart een hartaanval tijdens het fietsen. Een toevallige voorbijganger vond hem en kon hem reanimeren, maar sindsdien ligt de 70-jarige zanger in het ziekenhuis en schommelt zijn situatie heel erg.

Door gjs
Meest recent