H&M start met de verkoop van tweedehands kleding

Bron © reuters

H&M wil luisteren naar de vraag van zijn klanten naar meer duurzaamheid en zal daarom een test met tweedehands en vintage kleding uitrollen. Dat zal eerst via de website van het label & Other Stories gebeuren.

Anna Gedda, hoofd duurzaamheid binnen de H&M Group, heeft bekendgemaakt dat het modebedrijf een proefproject rond tweedehands en vintage kleding opstart. Dat zal eerst in Zweden gebeuren via de website van & Other Stories, een van de merken in de portefeuille van het concern. Daarna is het de bedoeling dat het wordt uitgerold naar de andere labels en landen.

“We zien dit als een deel van de industrie waar veel groeipotentieel in zit”, zegt Gedda in een reactie aan Reuters. “Er zitten veel kansen in, zowel voor de klanten als voor de impact op het milieu en hoe we die impact drastisch kunnen afbouwen door de levensduur van onze producten te verlengen.”

Niet eerste keer

Nochtans is het niet de eerste keer dat H&M zich aan een dergelijk project waagt. Een eerdere poging om tweedehands kleding te verkopen liep met een sisser af. “Maar nu is het een heel andere tijd en mensen zijn zich veel meer bewust van alles wat rond duurzaamheid draait”, aldus Gedda.

Door flb
Meest recent