Dit zijn de beste luchtvaartmaatschappijen volgens TripAdvisor

Reiswebsite TripAdvisor heeft naar jaarlijkse gewoonte de winnaars van de Travellers’ Choice Awards bekendgemaakt. In een categorie werd gezocht naar de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Reizigers stemden het meest op de Aziatische Singapore Airlines.

De titel van ‘beste luchtvaartmaatschappij’ ter wereld is weggelegd voor Singapore Airlines. Dezelfde maatschappij haalt ook de eerste plaats in de subcategorie ‘beste economy class’. In de beoordelingen van passagiers krijgen onder meer het vriendelijke personeel, de beschikbare beenruimte en het grote aanbod actuele films veel lof.

Qatar Airways, dat in nieuwe vliegtuigen wil experimenteren met LED-verlichting om jetlags te verminderen, staat op de tweede plaats. Deze rijft ook de titel van maatschappij met ‘beste business class’ binnen dankzij het voortreffelijke menu aan boord. Luchtvaartschappij Emirates, in de top tien op nummer vier, beschikt volgens reizigers dan weer over de ‘beste eerste klasse’ en daar zitten de douches aan boord voor iets tussen.

Bekijk hieronder de volledige top tien met de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

1. Singapore Airlines, Singapore

2. Qatar Airways, Qatar

3. Eva Air, Taiwan

4. Emirates, Dubai

5. Japan Airlines, Japan

6. Southwest Airlines, Verenigde Staten

7. Azul, Brazilië

8. Air New Zealand, Nieuw-Zeeland

9. Jet2, Verenigd Koninkrijk

10. Ana, voluit All Nippon Airways, Japan

Door vwh