KMI waarschuwt voor fel onweer en veel regen in korte tijd

Themabeeld Foto: if

Het dreigt maandag in de loop van de avond bijzonder hard te gaan regenen in Vlaanderen. Met name in Limburg, Vlaams-Brabant en later ook in Antwerpen is de kans op een onweer groot. Door de windstilte zouden die onweders lokaal ook nog eens voor wateroverlast kunnen zorgen. Het KMI kondigt in die drie provincies daarom een code geel af.

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt maandag voor “felle buien met onweer” in het oosten van het land met “op sommige plaatsen veel neerslag in korte tijd”. Daarom geldt vanaf 18 uur in de provincies Limburg en Vlaams-Brabant, en vanaf 20 uur in de provincie Antwerpen, code geel. Om 23 uur zou het meeste leed geleden moeten zijn.

LEES OOK. De weersverwachtingen voor de rest van de week

Weerman David Dehenauw beaamt: “Momenteel regent het vooral in Wallonië bijzonder zwaar, vooral in de provincie Henegouwen. Maar de weermodellen voorspellen later vandaag inderdaad kans op lokale onweders in Vlaanderen. Aangezien er bijzonder weinig wind staat, kunnen zulke onweders voor bijzonder veel neerslag op één plaats zorgen. Of we net als afgelopen weekend wateroverlast moeten vrezen op sommige plaatsen? Dat kan ik niet voorspellen, dat hangt af van de lokale waterhuishouding. Maar dat er her en der een fikse bui zal vallen, dat staat vast.”

KMI waarschuwt voor fel onweer en veel regen in korte tijd
Het KMI kondigt dinsdag code geel af in de provincies Limburg, Vlaams-Brabant en later vanavond ook Antwerpen. Foto: KMI
Door jvh
VOOR ABONNEES