“Frisse” André Greipel hoopt lacune op zijn erelijst te vullen tijdens Scheldeprijs

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De 36-jarige André Greipel slaagde er in zijn carrière nog niet in de Scheldeprijs te winnen. De Duitser wil dit jaar zijn gram halen. Hij reed zondag niet mee in de Ronde van Vlaanderen en hoopt woensdag extra fris aan de start te verschijnen in Terneuzen.

“Ik hoop dat ik goed gerecupereerd ben van de Ronde van Catalonië”, stak Greipel van wal. “Ik trainde voldoende voor wat nu nog komen gaat. Er zaten oefensessies bij van meer dan 200 kilometer. Dat heb je nodig want de Scheldeprijs zit daar qua wedstrijdkilometers net iets boven.”

“Ik reed ondertussen ook al Parijs-Nice”, aldus de kopman van Arkéa Samsic. “Nu komt het erop aan zo goed mogelijk toe te leven naar de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix, mijn volgende uitdagingen. Hetgeen wel anders is wat betreft mijn voorbereiding op die twee koersen is dat ik nu geen Ronde van Vlaanderen in de benen heb zitten. Vijf keer al nam ik deel aan de Scheldeprijs en ik moet toegeven dat mijn resultaten daar niet altijd schitterend waren. Vraag me niet waarom, ik heb er echt geen passend antwoord voor. Ik weet wel dat ik na ‘Vlaanderens Mooiste’ altijd op mijn tandvlees zat. Dus ik kom nu frisser aan de start van de Scheldeprijs. Misschien zit er dus wel een knap resultaat in? Ik weet ook dat de sprint er altijd tactisch verloopt. Het parcours wijzigde een beetje. De hele dag attent koersen is de boodschap.”

AANGERADEN
Meest recent