Regi verontschuldigt zich in opmerkelijke boodschap: “Dit hadden we niet mogen doen”

Halle -

Voor de videoclip van zijn hit ‘Ellie’ liet Regi Penxten een meisje tussen de hyacinten in het Hallerbos huppelen. Daarbij moest ze af en toe onschuldig een bloemetje plukken. Maar dat is helemaal niet zo onschuldig, blijkt nu.

De dj excuseert zich daarvoor op Instagram. “Wat het meisje in de videoclip doet, mag niet”, klinkt het. “Ik wist het ook niet, maar je mag dus niet op de bloemen lopen. En je mag zeker geen bloemetjes plukken.”

Regi, zelf een fervent natuurliefhebber, laat zich dan ook gewillig de les spellen tijdens een wandeling met boswachter Pierre: “Waar je stapt of plukt, komt er geen bloem meer tevoorschijn”, legt die het probleem uit.

Het Agentschap voor Natuur en Bos is blij met de steun van de dj. “De meeste mensen weten niet dat het niet toegelaten is”, klinkt het. “Met deze fantastische mea culpa geeft Regi het goede voorbeeld. Zo steunt een groot artiest een andere artiest: de enige echte wilde hyacint.”

De unieke en zeldzame bloemen lokken jaarlijks duizenden toeristen naar het bos in Vlaams-Brabant. Maar ze zijn ook zeer kwetsbaar. Natuur en Bos wil de bezoekers daarom nog beter informeren.

Play

bekijk ook

Het Hallerbos in bloei

Vrouwen stelen bloemen bij gedenkplaats Nederlandse rapper: “Jullie hebben geen respect voor de doden!”

Door hbvl
AANGERADEN