Moeder houdt kinderen bewust bij vader weg en kan mogelijk voor derde keer veroordeeld worden

Themabeeld. Foto: RR

Merksplas -

Een moeder van vier dochters stond dinsdag terecht omdat ze de omgangsregeling die ze met haar ex-man trof om de kinderen te zien, niet zou naleven. Bovendien zou ze de minderjarige kinderen zodanig hebben aangespoord dat ze zelf niet meer naar hun vader meer wilden gaan.

Nancy C. (56) uit Merksplas werd in 2015 en 2018 al veroordeeld omdat ze weigerde haar minderjarige kinderen af te zetten bij hun vader. Ze kreeg de laatste keer een celstraf van zes maanden opgelegd, maar ging in beroep.

Ze kreeg uiteindelijk een werkstraf van 120 uur opgelegd. “Maar mevrouw blijft bezig. Ze doet moedwillig aan ouderverstoring: op alle mogelijke manieren verzuurt ze de relatie tussen haar kinderen en hun vader. Al zeven jaar lang zijn er meerdere vonnissen en arresten bij zowel de jeugd -en familierechtbank, en de correctionele rechtbank”, zei de advocaat van haar ex-man. “De schade is onomkeerbaar”, klonk het.

Hij vroeg 60.000 euro schadevergoeding. Het parket eiste een celstraf van één jaar. Volgens de verdediging van de vrouw was het net de man die het contact met zijn kinderen onmogelijk maakte. “Hij creëert zelf het angstklimaat. Het feit dat kinderen geen contact hebben met hun vader, ligt niet aan hun moeder. De meerderjarige dochters hebben zelfs een contactverbod aangevraagd”, zei de advocate van de beklaagde. Ze vroeg om de vrijspraak.

Vonnis op 14 mei.

Door brip
AANGERADEN
Meest recent