Lance Armstrong reageert op uitzending Vive le Vélo: “Ik was niet dronken, ik kan jullie taal gewoon niet uitspreken”

Voormalig wielrenner en dopingzondaar Lance Armstrong heeft voor hilariteit gezorgd door in zijn podcast ‘The Move’ de naam ‘Deceuninck’, de nieuwe hoofdsponsor van wielerteam Deceuninck-Quick Step, te proberen uitspreken. “Dcnk”, klonk het. Toen ploegleider Patrick Lefevere in wielershow Vive le Vélo met die beelden geconfronteerd werd, antwoordde hij droogjes: “Die was zat zeker?”

Maar dat ze in België zaten te lachen met Armstrong, was de man die zeven Tourzeges moest afgeven na zijn dopingbiecht niet ontgaan. “Ze namen dat stukje uit onze show en speelden het af in een grote Belgische sportshow”, doet de Amerikaan zijn verhaal in zijn podcast.

“Ze toonden hoe wij die naam verkrachtten. Dan gingen ze terug naar de studio, Lefevere kwam in beeld en die zegt: is hij zat? Maar dat was ik niet… We kunnen jullie taal gewoon niet uitspreken, Vlamingen!”, aldus de lachende Amerikaan, die er duidelijk schik in had. En die afsloot met iets dat hem duidelijk bijgebleven was van zijn bezoek aan Vlaanderen. “Godverdomme!”

Door Wim Conings
AANGERADEN