Scarlett Johansson haalt fors uit naar de paparazzi: “Hebben ze dan niets geleerd na de dood van prinses Diana?”

© ISOPIX

Afgelopen maandag werd de Amerikaanse actrice Scarlett Johansson in Los Angeles belaagd door paparazzi toen ze Jimmy Kimmel Live! verliet. Nu haalt de ster flink uit naar de fotografen. “Zelfs na de dood van prinses Diana zijn de wetten niet veranderd”, zei ze onder meer in een statement aan de LAPD.

vwh

Entertainmentblad People kreeg de verklaring onder ogen. Daarin raast Johansson over de werkwijze van de paparazzi. “Ze gaan steeds verder om te stalken en de mensen die ze fotograferen lastig te vallen”, staat er te lezen. “Ik werd gevolgd door vijf auto’s met rode zwaailichten en verduisterde ramen.”

De Avengers-actrice zat zelf niet achter het stuur, maar voegt eraan toe dat de drie inzittenden zich heel onveilig voelden. “Zelfs na de dood van prinses Diana in 1997 zijn de wetten rond paparazzi niet veranderd. Velen onder hen hebben een crimineel verleden en deinzen er niet voor terug om een misdaad te begaan voor een foto.”

Voorts zei Johansson dat de fotografen het leven van sterren in gevaar brengen. “Ze kunnen dagenlang in een zwarte auto wachten in stille buurten. Ze volgen mij en mijn vijfjarige dochter Rose Dorothy naar speelpleintjes om haar te fotograferen. Die veilige plek zou voor hen verboden terrein moeten zijn, maar dat is het niet.”

Diana’s dood

De blondine vond het haar plicht om na het incident naar de politie te stappen. “Ik zou anderen in een vergelijkbare situatie willen aanmoedigen om hetzelfde te doen. Zolang paparazzi door de wet niet worden beschouwd als de criminele stalkers die ze zijn, is het slechts een kwestie van tijd vooraleer iemand ernstig gewond raakt of sterft, zoals prinses Diana.”