Josje Huisman lost na 1,5 jaar muzikale stilte nieuwe single

Foto: ABBELOOS

Anderhalf jaar na haar eerste solonummer Gasolina doorbreekt Josje Huisman (33) de muzikale stilte. Nu heeft het ex-K3’tje haar nieuwe nummer Laat ze maar gelanceerd, inclusief videoclip. Maar wie hoopt op een nieuw album, zal toch nog wat geduld moeten oefenen: “Ik ben bezig met nieuwe muziek, maar een album is een work in progress.”

Anderhalf jaar na haar eerste solonummer Gasolina doorbreekt Josje Huisman (33) weer de muzikale stilte. Nu heeft het ex-K3’tje haar nieuwe nummer Laat ze maar gelanceerd, inclusief videoclip. Maar wie hoopt op een nieuw album, zal toch nog wat geduld moeten oefenen: “Ik ben bezig met nieuwe muziek, maar een album is een work in progress.”

Nee, Josje Huisman heeft de voorbije maanden zeker niet stilgezeten. Ze was zwanger, is ook bevallen van een zoontje, Kamari, en intussen dook ze ook nog eens de studio in. Dat het zolang duurde, heeft ook niets te maken met haar eerste nummer na haar afscheid als K3’tje, Gasolina. Hoewel de clip het goed deed op YouTube, viel het resultaat in de hitparade tegen.

Maar nu is er een opvolger: Laat ze maar. Opnieuw een popnummer, opnieuw Nederlandstalig. “Het is wel iets anders dan Gasolina, want je probeert altijd wel iets anders te maken dan het vorige. Het nummer gaat erover dat het belangrijk is dat je je eigen weg volgt, ongeacht wat anderen vinden of zeggen dat jij moet doen. Voor je eigen geluk is het belangrijk om je eigen pad te volgen. En dat het ook heel fijn en belangrijk is dat je op het einde van de dag gewoon kan thuiskomen bij je familie.”

“Ik heb een tijdje aan nieuwe muziek zitten werken, dat geeft me energie. Tot nu heb ik al veel leuke reacties gekregen op het nieuwe nummer. Veel mensen vinden het best ook wel herkenbaar, dat geeft me toch wel het gevoel dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.” (lacht)

Josje Huisman lost na 1,5 jaar muzikale stilte nieuwe single
Foto: Sony Music
Door eadp