Dit zijn de tien mooiste eilanden ter wereld

© *

Nog op zoek naar een reisje voor de tweede week van de Paasvakantie? Overweeg dan eens een eilandvakantie. Het Amerikaanse reismagazine Condé Nast Traveller heeft de tien mooiste eilanden op een rijtje gezet en het zijn op zijn minst gezegd indrukwekkende bestemmingen.

LLA

Capri (Italië)

© Shutterstock

In de baai van Napels vinden we het feeërieke eiland Capri. Met zijn steile kliffen en vlakke stranden kunnen zowel wandelaars als strandgangers er hun hartje ophalen om in de avond te genieten van een lokaal gemaakte limoncello in een van de vele romantische barretjes.

Hydra (Griekenland)

In Griekenland een mooi eilandje vinden, is kinderspel maar toch is Hydra bij het grote publiek minder bekend dan bijvoorbeeld Kreta of Santorini. Op het autovrije eiland leven vooral rijke Grieken die genieten van hun oude dag en zich bezighouden met visvangst en het vermaken van toeristen. Wandel tussen de pittoreske herenhuizen en blaas uit op een terrasje in de haven.

Mount Desert Island (Verenigde Staten)

© Shutterstock

Voor de kust van het Amerikaanse Maine ligt Mount Desert Island, dat jaarlijks overspoeld wordt door miljoenen toeristen. Het eiland bestaat uit ruige, granieten rotskliffen en enkele kleine strandjes en is daardoor vooral bij natuurliefhebbers en fervente wandelaars erg populair.

Araneilanden (Ierland)

© Shutterstock

Drie voor de prijs van één. De Ieren op de Araneilanden in de baai van Galway leven voornamelijk van de visvangst. In de zomermaanden komt daar ook nog eens het toerisme bij. Wil je een souvenirtje kopen? Kies dan voor een handgemaakte Aran sweater, een trui gemaakt van ongekleurde schapenwol.

Moorea (Frans Polynesië)

Watervallen, steile bergen en parelwitte stranden: wat heb je meer nodig op vakantie? Ga met een bootje bultrugwalvissen spotten of trek er met de snorkel op uit. Ook aan land kan je heel wat exotische dieren aantreffen want het eilandje heet niet voor niets ‘gele hagedis’.

Seychellen

Ten noorden van Madagascar vinden we de Republiek der Seychellen, dat bestaat uit 115 verschillende eilanden. Het is geen verrassing dat de lokale bevolking het vooral moet hebben van toeristen die zich maar wat graag vergapen aan de unieke fauna en flora. Vergeet ook geen duik te nemen in het helderblauwe water.

Maui (Verenigde Staten)

© Shutterstock

We vliegen terug naar de Verenigde Staten. Het eilandje Maui, dat jaarlijks drie miljoen toeristen op bezoek krijgt, is vooral bekend door twee vulkanen, die met elkaar verbonden zijn. Maar het zijn toch de vele watervallen en witte stranden die de aandacht trekken van vakantiegangers.

Santorini (Griekenland)

© Shutterstock

Witte huisjes en blauwe daken? Dat moet het Griekse eiland Santorini zijn. Sla willekeurige paadjes in en ontdek een betoverende zonsondergang. Wandel vanuit de hoofdstad Fira helemaal naar beneden om in de haven te aperitieven.

Bora Bora (Frans Polynesië)

© Shutterstock

Tussen Australië en Zuid-Amerika ligt Bora Bora, een eilandje dat samen met Moorea behoort tot Frans Polynesië. Het eiland, dat bestaat uit een uitgedoofde vulkaan en een berg, is vooral populair bij pasgetrouwde koppels die wel wat eurootjes kunnen missen. Ook Japanse en Amerikaanse toeristen durven wel eens een bezoekje brengen aan het paradijselijke eiland.

Los Roques (Venezuela)

© Shutterstock

Voor de kust van de Venezolaanse hoofdstad Caracas ligt het eiland Los Roques. Het Caraïbische eiland verleidt toeristen met zijn heldere water, witte stranden en koraalriffen. Ga een namiddagje duiken of ga wandelen met enkele pelikanen.

Aangeboden door onze partners