Roze picknick tegen afbraak Rozebroeken: “Volgende actie misschien aan stadhuis”

Foto: SLN

Gent -

Verschillende gezinnen hebben zaterdagmiddag in het park voor zwembad Rozebroeken deelgenomen aan een ‘Pink Picknick’. Gekleed in het roze voerden ze actie tegen de mogelijke afbraak van de buiteninfrastructuur van het sportcomplex.

Het vonnis over de afbraak van de buiteninfrastructuur is nog niet betekend, dus de Stad heeft nog ruimte om te onderhandelen met de buurtbewoner die naar de rechter trok. Dat hield andere buurtbewoners niet tegen om zaterdag actie te voeren tegen de mogelijk afbraak. Ze deden dat met een zogenaamde ‘Pink Picknick’, waarbij deelnemers iets roze moesten dragen.

“Neen, ik vind het niet erg om een roze joggingbroek te dragen”, zegt Ruben Coppens lachend. “Mijn kinderen komen hier graag spelen en zwemmen en mijn vrouw en ik zitten vaak op het terras. Als dat niet meer zou kunnen, is dat zeer jammer. Dit is echt een klucht en ik hoop dat de politiek een oplossing vindt. Maar, wij wilden vandaag absoluut ons steentje bijdragen en ondertussen genieten van een aperitief en het gezelschap.”

Meer druk zetten

Een gelegenheid tot ontmoeting creëren was een van de bedoelingen van organisatoren Ineke Stevens, Joerie Buysse en Gijs Verstraete. “Maar we willen ook duidelijk maken dat we 13 dagen na de start van dit dossier niet in slaap zijn gevallen”, zegt Stevens. “ We wachten nu de onderhandelingen van de Stad af. Als die op niets uitdraaien, gaan we meer druk zetten. Dat kan met een actie aan het stadhuis.”

Door Sander Luyten