Alejandro “Spaans genie” Pozuelo schittert met twee assists, ultieme kanonskogel van Laurent Ciman strandt op de paal

© USA TODAY Sports

Voormalige Rode Duivels Laurent Ciman (Toronto) en Roland Lamah (Cincinnati) hebben zaterdagavond allebei verloren in de Amerikaanse Major League Soccer.

Vincent Van Genechten

Ciman ging met 3-2 onderuit bij de Seattle Sounders. De bezoekers kwamen na 11 minuten op voorsprong via Jozy Altidore, die een afgeborstelde voorzet van Alejandro Pozuelo (ex-Genk) binnenkopte. De commentatoren noemden de spelmaker daarbij een “Spaans genie”.

Will Bruin (2x) en Cristian Roldan keerden de situatie daarna echter om. Toronto scoorde nog een tweede keer via Altidore. Hij werkte een knappe doorsteekpas van Pozuelo, die voor een tweede assist tekende, voorbij de thuisgoalie maar dichter kwam Toronto niet meer. Pozuelo zag een krulbal gered worden terwijl een kanon van Ciman op de buitenkant van de paal strandde.

Lamah en Saief verliezen ook

Roland Lamah startte op de bank bij Cincinnati, dat met 2-0 verloor van Los Angeles FC. Na 66 minuten kwam de middenvelder in het veld. De thuisploeg won na doelpunten van Mark-Anthony Kaye (32.) en Carlos Vela (90.+3). Kenny Saief (ex-Gent en Anderlecht), ploegmaat van Lamah, stond de hele match tussen de lijnen.

In de tussenstand van de Eastern Conference is Toronto voorlopig vierde met 10 op 15. Cincinnati staat zevende met 8 op 21.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten