De grootste verrassing: Litouwer die vorig jaar nog meer dan een uur achter de winnaar aankwam, finisht nu in de top tien van Parijs-Roubaix

Foto: Photo News

Evaldas Siskevicius is een naam die de oplettende wielerfan misschien bekend in de oren zal klinken. De 30-jarige Litouwer werd vorig jaar nog uit Parijs-Roubaix gezet omdat zijn achterstand op leider Peter Sagan te groot was, maar fietste toen wel door tot in Roubaix om de befaamde Velodroom te halen. Wat een verschil maakt één jaar: diezelfde Siskevicius eindigde zondag totaal onverwacht op de negende plaats.

LEES OOK.Vierde monument is een feit voor Philippe Gilbert: kopman Deceuninck - Quick maakt tegenstand af in spannende Parijs-Roubaix

LEES OOK.Eerste zwarte Afrikaan haalt de piste van Roubaix… maar finisht buiten tijd

Siskevicius kwam vorig jaar na de koers in de media terecht door een filmpje van Sporza, dat die dag de bezemwagen volgde. Siskevicius reed toen een hele tijd moederziel alleen voor de bezemwagen, die de Litouwer uiteindelijk ook moest achterlaten omdat hij te ver achterop reed en dus uit de koers was gezet. Maar Siskevicius beet door. Zelfs een lekke band op Carrefour de l’Arbre, 18 kilometer van de streep, hield hem niet tegen: hij kon een wiel nemen van zijn ploegwagen, die toevallig net op dat punt gedepanneerd werd.

Meer dan een uur na winnaar Peter Sagan kwam Siskevicius uiteindelijk aan bij de Velodroom van Roubaix, waar stewards op dat moment al bezig waren om de poorten te sluiten. Siskevicius kreeg gelukkig nog toestemming om zijn rondje af te werken en over de streep te rijden. Een daad die van veel doorzettingsvermogen getuigt. En dat de Litouwer daarover beschikt, bewees hij precies een jaar later opnieuw door totaal onverwacht als negende over de streep te komen in dezelfde wedstrijd.

Door svar
AANGERADEN