Tim Wellens over zege in Brabantse Pijl van vorig jaar: “Gemengde gevoelens”

Bron © BELGA

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Met de Brabantse Pijl wordt woensdag de overgangskoers gereden van de kassei- naar de heuvelklassiekers. Tim Wellens mocht vorig jaar in Overijse voor de eerste keer zijn naam op de erelijst schrijven, maar blikt toch “met gemengde gevoelens” terug op die zege.

“Ik heb uiteraard erg mooie herinneringen aan de Brabantse Pijl van vorig jaar, maar anderzijds stond die editie in het teken van Michael Goolaerts, die drie dagen eerder overleed”, bekent Wellens maandag. “Het is dus een beetje met gemengde gevoelens dat ik terugkijk, maar sowieso is dat een heel mooie overwinning op mijn palmares. Ik weet dat de concurrentie naar mij zal kijken omdat ik de titelverdediger ben, dus misschien dat een ploegmaat daarvan kan gebruik maken. Bjorg Lambrecht heeft in de Ronde van het Baskenland alvast laten zien dat hij over een uitstekende vorm beschikt. Ik hoop dat hij kan meegaan tot in de finale, want zijn aanwezigheid kan een groot voordeel betekenen. Andere favorieten voor mij zijn Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe. Ik denk dat zij de te kloppen renners zijn.”

Bij zijn eerste deelname aan de Ronde van Vlaanderen kwam Wellens niet verder dan een 34e plek. “Ik heb vorige week even moeten herstellen van de Ronde van Vlaanderen, want het was een lastige wedstrijd. Zondag heb ik mijn laatste zware training afgewerkt en de benen voelden goed. Dat gevoel had ik ook vorig jaar, maar dat is geen garantie op succes. Het is altijd afwachten tot in de wedstrijd zelf. In de Ronde was het minder dan verwacht, maar woensdag hoop ik opnieuw mijn goede vorm te bevestigen. Ik ben wel blij dat ik voor het eerst deelgenomen heb aan de Ronde, want het was een leuke ervaring. De Omloop het Nieuwsblad verliep bovendien uitstekend voor mij met een derde plaats. Ik blik dus wel tevreden terug op die Vlaamse klassiekers.”

Naast Wellens en Lambrecht maken ook Sander Armée, Tomasz Marczynski, Maxime Monfort, Tosh van der Sande en Jelle Vanendert deel uit van de selectie van Lotto Soudal.

AANGERADEN
Meest recent