Gent Jazz Festival trekt kaart van de jeugd

Foto: IF

Gent -

3 juli wordt de dag van de jonge, explosieve bands op Gent Jazz Festival. “De ziel van ons festival bestaat uit nieuwe geluiden en jong talent”, zegt organisator Bertrand Flamang.

Gent Jazz maakte de afgelopen weken al heel wat grote namen bekend: Jamie Cullum, Diana Krall, Fred Hersch en Sting, om er maar een paar te noemen. Maar jazzliefhebbers met een voorliefde voor de jeugd en explosiviteit moeten zeker op 3 juli naar de Bijloke gaan.

In Bar Mirwaar in de Burgstraat maakte de organisatie dinsdagavond de line-up voor die avond bekend. Op het programma STUFF., MDC III, H A S T, Steiger en Paard. Maar ook elektronicapionier James Holden en het ensemble The Animal Spirits, drummers Moses Boyd en Makaya McCraven en, iets minder jong dan de rest, de Ethiopische legende Mulatu Astatke.

Zalen vullen

“We kiezen die dag voor jeugd en explosieve geluiden. Er zijn groepen bij die al zalen vullen, maar ook bands die dat nog niet doen”, zegt Bertand Flamang van Gent Jazz Festival. “Allemaal trekken ze een jonger publiek aan. Om het wat toegankelijker te maken, verlagen we die dag de ticketprijs.”

Er is volgens Flamang geen genre waarin op dit moment zoveel gebeurt als in de jazz. “Er staat een hele nieuwe generatie muzikanten op. We staan bekend voor onze grote exclusieve programmatie, maar de ziel van ons festival is de jeugd en de explosiviteit. Daar zetten we op 3 juli zwaar op in”, besluit Flamang.

Door Sander Luyten
AANGERADEN
Meest recent