Jennifer Lopez mag belangrijke modeprijs in ontvangst nemen

Foto: ISOPIX

De Council of Fashion Designers of America (CFDA) heeft bekendgemaakt dat het op 3 juni de Fashion Icon Award zal overhandigen aan Jennifer Lopez. Die krijgt ze voor haar wereldwijde impact op de modewereld.

De CFDA is een non-profitorganisatie die zo’n 450 Amerikaanse modeontwerpers vertegenwoordigt. Juni wordt een belangrijke maand voor de organisatie, niet alleen volgt Tom Ford dan Diane von Fürstenberg op aan het hoofd ervan, ook de CFDA Awards worden uitgereikt. En er wordt alvast één tipje van de sluier opgelicht: Jennifer Lopez zal de Fashion Icon Award krijgen.

“Van de beruchte Versace-jurk, over haar muziekvideo’s die gecementeerd zijn in de geschiedenis van de popcultuur tot haar talloze iconische momenten op de rode loper: de stijl van Jennifer Lopez is altijd een hoogtepunt geweest”, klinkt het in een persbericht. “Ze was ook een van de pioniers om van haar schoonheid een businessmodel en merk te maken. Zo heeft ze miljarden verdiend met haar modelabel, make-uplijn en parfums.”

 

Door flb