Mathieu van der Poel na winst in Brabantse Pijl: “Ik moest niemand vrezen in de sprint”

Foto: GMAX AGENCY

Mathieu van der Poel zette in Overijse de Brabantse Pijl naar zijn hand. In de sprint was de Nederlander sneller dan Julian Alaphilippe en Tim Wellens, de winnaar van vorig jaar. “Ik bewijs dat deze koers mij het beste ligt”, zei de winnaar van de editie 2019.

“Ik ben heel blij met mijn overwinning”, begon Van der Poel bij Sporza. “Ik hoopte om met een groepje weg te rijden, maar dat lukte niet dus was het wachten tot de grote namen vertrokken. Ik wist dat ik als eerste moest aangaan in de sprint en ik was zelfzeker genoeg om niemand te vrezen met deze aankomst. We waren niet met de traagsten, maar ik wist dat ik nog wel wat in huis had. Voor de start was ik wat verkouden, maar daar had ik geen last van. Voor het klassieke seizoen begon zei ik dat deze koers mij het beste lag en dat bewijs ik. Voor de Amstel Gold Race leg ik de verwachtingen hoog genoeg. Het is ook een heel andere koers, maar de conditie zit goed.”

Julian Alaphilippe was na de koers tevreden over zijn tweede plaats. “Ik ben blij om op het podium te staan. Het is een lastige periode geweest en ik ben blij dat ik weer kon meedoen. Ik heb alles gegeven in de sprint. Ik weet dat Van der Poel in de sprint heel goed is en ik was niet goed geplaatst. Ik probeerde wel, maar ik was niet goed genoeg. Ik wil alles geven op zondag. Dit was een goede test.”

Tim Wellens won vorig jaar en eindigde nu derde. Volgens hem een terechte uitslag. “Ik kan leven met de derde plaats. Ik kreeg nooit ruimte, dus kon ik niet echt demarreren. Vandaag was er een heel sterke kopgroep. Van der Poel en Allaphilippe staken erbovenuit, Matthews en ik konden moeilijk mee. Zondag zullen tijdens de Amstel Gold Race waarschijnlijk dezelfde renners de kaarten schudden.”

Door Dante Bellon
AANGERADEN
Meest recent