Nu ook voormalige Peruaanse president Kuczinsky opgenomen in een ziekenhuis

Bron © BELGA

Foto: AFP

De voormalige Peruaanse president Pedro Pablo Kuczynski, die in voorlopige hechtenis verbleef in verband met het corruptieschandaal rond het Braziliaanse bouwconcern Odebrecht, is woensdag met spoed opgenomen in het ziekenhuis wegens een te hoge bloeddruk. Het nieuws kwam er kort nadat een andere ex-president, Alan Garcia, eveneens betrokken bij het schandaal, stierf nadat hij zichzelf in het hoofd had geschoten.

“Ex-president Kuczynski werd naar het Anglo-Amerikaanse ziekenhuis gebracht vanwege een probleem met hoge bloeddruk”, zei kamerlid Gilbert Violeta, de partijvoorzitter van het voormalige staatshoofd. De 80-jarige Kuczynski (2016-2018) ligt op de intensieve afdeling, zei hij op radiozender RPP.

De president, die van de Peruanen de bijnaam “PPK” kreeg, werd in maart 2018 de eerste president-in-functie die gedwongen werd af te treden wegens zijn banden met Odebrecht. Dat bedrijf beweerde bijna 5 miljoen dollar te hebben betaald aan adviesbureaus gelinkt aan het staatshoofd, die in die periode nog minister was.

AANGERADEN
Meest recent