Gezinsdrama in Wijnegem: Politieagent brengt vrouw, zoon (9) en dochter (11) om, en schiet vervolgens zichzelf dood

Wijnegem -

Bij een gezinsdrama in Wijnegem zijn woensdagnacht vier doden gevallen. Een Antwerpse politieagent bracht eerst thuis zijn twee kinderen om het leven en vermoordde daarna zijn vrouw in haar café. Vervolgens schoot hij zichzelf neer. De agent gebruikte daarbij wellicht zijn dienstwapen.

De feiten speelden zich iets na middernacht af in café ‘t Dorp aan de Merksemsebaan in Wijnegem, het supporterscafé van profwielrenner Tosh Van der Sande. Het café wordt uitgebaat door Dominique V., echtgenote van de Antwerpse politieagent Peter P. Ze waren in de loop van woensdag nog samen naar Overijse gegaan om daar te gaan supporteren op de Brabantse Pijl, maar kregen er ruzie.

Volgens onze informatie escaleerde die ruzie woensdagavond. Peter P. zou eerst naar huis gereden zijn en daar zijn twee kinderen, een zoontje van 9 en een dochter van 11, hebben gedood. Daarna zou hij terug zijn gekeerd naar het café, waar hij zijn vrouw Dominique ombracht. Vervolgens ondernam hij een wanhoopspoging. Aanvankelijk werd hij nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar is hij later overleden.

Dienstwapen

“Beide personen in het café vertoonden schotwonden”, meldt het parket van Antwerpen. “Kort nadien zijn de lichamen van de 9-jarige zoon en 11-jarige dochter van het koppel aangetroffen in de gezinswoning in Wijnegem. Zij werden om het leven gebracht. In de huidige stand van het onderzoek lijkt het waarschijnlijk dat de man eerst de kinderen thuis heeft doodgeschoten en nadien de vrouw heeft opgezocht op haar werkplaats.”

“De man was al lange tijd werkzaam voor de politie Antwerpen. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat hij vermoedelijk zijn dienstwapen gebruikt heeft om zijn gezinsleden het leven te ontnemen.”

Eric Van Meir: “Verschrikkelijk drama”

Peter P. is de neef van gewezen profvoetballer Eric Van Meir, analist voor Het Nieuwsblad. De laatste foto die P. postte of Facebook, was er één met Van Meir, woensdagnamiddag samen op de Brabantse Pijl. Van Meir reageert aangeslagen.

Gezinsdrama in Wijnegem: Politieagent brengt vrouw, zoon (9) en dochter (11) om, en schiet vervolgens zichzelf dood
Eric Van Meir. Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

“Peter is mijn neef – zijn vader is de broer van mijn moeder. Het is niet zo dat we heel veel contact hadden. Maar af en toe kom ik wel in het café, waar ik ook lid ben van de fanclub van Tosh Van der Sande. Gisteren waren we toevallig met vijftig man met de bus naar de Brabantse Pijl geweest, en heb ik dus met Peter en Dominique op de koers gezeten.”

“Om half tien ’s avonds zijn we terug afgezet in Wijnegem en ben ik nietsvermoedend naar huis gegaan, terwijl anderen nog wat bleven drinken. Toen ik vanochtend het nieuws hoorde, kon ik het niet geloven. Zoiets verwacht je totaal niet, zeker omdat ik geen enkel probleem tussen beiden heb gezien. Zo straf hoe een situatie op een paar uur tijd compleet kan omslaan. Dit is gewoon een drama.”

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Door Dennis Van Damme
AANGERADEN
Meest recent