Oliver Naesen vat het gevoel van het peloton over Van der Poel samen in één rake tweet

Foto: BELGA

Dat Mathieu van der Poel de voorbije weken indruk gemaakt in het peloton is een understatement. In zijn eerste volwaardige wielervoorjaar pakte hij de zege in onder andere Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl en werd hij vierde in de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem. De schrik bij de concurrentie voor de Amstel Gold Race komende zondag zit er al goed in.

Klik hier voor onze digitale wielergids

Oliver Naesen vatte het woensdagavond samen met één rake tweet (zie hieronder). “Het moment waarop je jezelf realiseert dat je moet koersen tegen Mathieu van der Poel dit weekend. God, help ons allemaal!”, tweette de kopman van AG2R-La Mondiale na de imponerende overwinning van de Nederlander in de Brabantse Pijl.

 

 

“Meer dan indrukwekkend”, vond Yves Lampaert de zege van Van der Poel in de Brabantse Pijl. “Gewoon vanop de kop de sprint aangaan tegen Michael Matthews en Julian Alaphilippe… Ik ben niet verrast dat hij die sprint won, maar wel dat niemand op die laatste klim nog een aanval probeerde.” Of Van der Poel naar Deceuninck-QuickStep moet komen? “Dat mag, dan kan ik meedelen in het prijzengeld”, voegde Lampaert er met een lachje aan toe.

Lampaert was net zoals Tiesj Benoot woensdag te gast in Extra Time Koers. “Ik was niet verbaasd over wat Van der Poel in de finale van de Brabantse Pijl deed”, zei Benoot. “Ik heb tegen hem in Dwars door Vlaanderen de finale gereden. Dan was ik wel onder de indruk. Zijn eerste vijf seconden in de sprint zijn indrukwekkend. Ik zei in de bus achteraf: ‘Niemand ging hem vandaag kloppen van de huidige renners in het peloton na zo’n koers.’ Kijk naar zijn Ronde van Vlaanderen, er was al weinig aan te doen. Of ik voor zijn team Corendon-Circus zou willen rijden als ze zouden willen groeien? Ze mogen mij altijd bellen (lacht)”.

Rond de bus van Deceuninck-Quick Step hoorde je na de zege van Van der Poel in de Brabantse Pijl veel superlatieven. “Een opperwolf”, zei Patrick Lefevere. Dokter Yvan Vanmol ging nog een stap verder: “Van der Poel heeft alles in zich om de grootste renner van zijn generatie te worden. Veel renners die nu zesentwintig of zevenentwintig zijn, zullen gedacht hebben dat dit hun jaren zouden worden. Zij gaan door Van der Poel veel overwinningen door hun handen zien glippen.”

LEES MEER.Is Mathieu Van der Poel topfavoriet voor de Amstel Gold Race? Wij vinden van wel, hij vindt van niet

Door Maarten Delvaux en Hugo Coorevits
AANGERADEN
Meest recent