Stuurt succes van Ajax in de Champions League de Eredivisie in de war?

Foto: AFP

Vandaag komen alle achttien Eredivisieclubs bij elkaar om een voorstel te bespreken dat de twee laatste speeldagen in de Eredivisie zou opschuiven. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) wil zo de Amsterdamse club tegemoetkomen om zich optimaal voor te bereiden voor de halve finales in de Champions League tegen Tottenham.

Alle wedstrijden van die laatste speeldagen gaan om sportieve redenen op hetzelfde moment door. De voorlaatste is gepland op zondag 28 april, de laatste op zondag 12 mei. Tussenin speelt Ajax op 5 mei nog de bekerfinale tegen Willem II. Die datum blijft behouden.

Eerst kwam er van de KNVB het voorstel om de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax van zondag 28 april te verplaatsen naar vrijdag 26 april en dus af te wijken van zijn regels. Maar door evenementen rond Koningsdag ketste dat al snel af. Daarom kon de gemeente Doetinchem de veiligheid niet garanderen.

De bond wil dus het schema een week opschuiven zodat Ajax zich optimaal kan voorbereiden op de halve finale van de Champions League tegen Tottenham op 30 april en 8 mei. De triomf van Ajax zorgt dus voor kopzorgen bij de KNVB, maar ook voor de supporters.

Door Dante Bellon
Meer voetbal