Bart De Wever na gezinsdrama in Wijnegem: “Als je zulke feiten wil plegen, zal dat ook gebeuren”

Foto: BELGA

/ Wijnegem -

Bij een gezinsdrama in Wijnegem zijn woensdagnacht vier doden gevallen. Een Antwerpse politieagent bracht zijn twee kinderen en vrouw om het leven. Daarna schoot hij ook zichzelf neer. De feiten zouden wellicht gepleegd zijn met het dienstwapen van de man.

LEES OOK. Gezinsdrama in Wijnegem: politieagent brengt vrouw, zoon (9) en dochter (11) om, en schiet vervolgens zichzelf dood

“Het zijn gruwelijke feiten, zo’n gezinsdrama. Het is onvoorstelbaar om zo’n nieuws binnen te krijgen. Dat het dan nog iemand is van het Antwerpse politiekorps, dat maakt mij erg droef. Het is heel bitter”, zei Antwerps burgemeester Bart De Wever aan ATV.

Hoe de man zijn dienstwapen mee naar huis heeft kunnen nemen, is nog niet duidelijk. “Daar is inderdaad controle op. We gaan ook intern onderzoek voeren naar hoe dit is kunnen gebeuren. Maar je moet je niet te veel illusies maken. Politiemensen beschikken over een wapen en als je zulke feiten wil plegen, zal dat ook gebeuren. Je kan daar echt geen sluitende controle op zetten.”

LEES OOK. Experten over gezinsdrama Wijnegem: “Wat iemand bezielt om zoiets te doen? Banale ruzie kan de druppel zijn” (N+)

LEES OOK. Verbijstering nadat agent zijn vrouw en kinderen doodschoot: “Zij lag roerloos aan de toog, hij aan de terrasdeur” (N+)

VOOR ABONNEES