Waanzinnig programma voor Antwerp Giants voor en na Final Four Champions League: zelfs in NBA is dit niet meer toegelaten

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Omdat Telenet Giants Antwerp op 3 en 5 mei de Final Four van de Champions League in het Sportpaleis betwist, moest het met Okapi Aalstar op zoek naar twee nieuwe data voor die dat weekend stonden geprogrammeerd.

Omdat op 24 mei de play-offs van start gaan, was er enerzijds weinig marge en anderzijds verliepen de onderhandelingen met de Ajuinen stroef. Uiteindelijk kwam er toch een akkoord: op woensdag 24 april is er Antwerp-Aalstar in de Lotto Arena en op 14 mei in het Forum van Aalst de return. Dat maakt de selectie van coach Roel Moors vanaf vrijdag 19 tot 27 april vijf matchen in negen dagen betwist. Bovenop tot da toe al 25 wedstrijden in de competitie, 22 Europese matchen en 6 bekermatchen.

In de week van 10 tot 19 mei mag het hetzelfde huzarenstukje nog eens overdoen en zes matchen in tien dagen afhaspelen. Met dit verschil: na de verplaatsing van 14 mei naar Aalst volgt op al een dga later een nieuwe partij op verplaatsing in Luik. Concurrent Oostende, al sinds 27 maart Europees uitgeschakeld, zal in zijn vuistje lachen met dit drukke schema voor de Sinjoren in de strijd om de eerste plaats.

De blessure (scheen/kuitbeen) van de Amerikaan Tyler Kalinoski, die afgelopen weekend de twee wedstrijden tegen Oostende miste, valt mee en een lange inactiviteit is niet aan de orde.

Door Patrick Ceulemans
  • Meest recent