Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

19/04/2019 - TV & Radio
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  

Ja, er zit een dokter in de zaal

Sommigen weten alles over voetbal, anderen over film, Philippe Geubels (38) is een wandelende encyclopedie als het op gezondheid aankomt. De komiek noemt zichzelf een notoir hypochonder en kent naar eigen zeggen de bijsluiter van een doosje paracetamol van buiten. Kennis die hem vanaf donderdag 2 mei goed van pas zal komen in Is er een dokter in de zaal?

Zitten is het nieuwe roken, rood vlees is het nieuwe asbest, verzadigd vet is het nieuwe plutonium, maar wat is daar nu allemaal van aan? Op deze en andere gezondheidsvragen zoekt Philippe Geubels een antwoord in zijn nieuwe panelshow. Hij doet dat telkens met vier gasten én – jawel – een dokter.

Sofie Lemmens is de experte van dienst. Zij studeerde in 2012 af als huisarts en heeft sindsdien een eigen praktijk. Daarnaast werkt ze ook als zaalarts op de afdeling psychogeriatrie, die ondersteuning biedt aan bejaarden met psychische problemen. Dokter Lemmens moet erover waken dat er, naast alle grappen en grollen, ook zinnige dingen worden verteld.

Want gegrapt zal er worden. In de eerste afleveringen zetelen Erik Van Looy, Maaike Cafmeyer, Jens Dendoncker en stand-upcomedian Seppe Toremans in het panel. Passeren later nog de revue: Jacques Vermeire, Sven De Ridder, Frances Lefebure, Alex Agnew en vele anderen.

Het programma bestaat uit vijf rondes. Daarin buigen Geubels en zijn panel zich ook over de meest onwaarschijnlijke studies die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd, bestuderen ze antieke medische toestellen die eruitzien als middeleeuwse marteltuigen en keuvelen ze met een uitvinder over de nieuwigheden in de medische wereld. In de toepasselijk getitelde afsluiter De laatste ronde moeten de kandidaten enkele waar/niet waar-stellingen beantwoorden.