Drie tips om de eieren van je kippen nog snel te versieren voor Pasen

Foto: YouTube/Shutterstock

Op zondag 21 april is het Pasen en misschien wil je nog last minute een eyecatcher in huis halen. Wie kippen in de tuis heeft, hoef enkel enkele eitjes uit het hok te halen en wat knutselspullen. Drie tips voor feestelijk gedecoreerde eieren.

1. Schattige konijntjes

Blaas de eieren uit met een rietje en schilder ze in pastelkleuren. Denk aan geel, groen, roze, lila of gewoon wit. Laat opdrogen en knip intussen oortjes uit gekleurd papier. Plooi het papier aan de basis een beetje, zodat je de oortjes straks goed aan het ei kunt kleven met hobbylijm. Met een vel groen papier kun je ovalen blaadjes knippen. Plak nu de oortjes aan het ei, gevolgd door de blaadjes. Werk af met kleine (vilten) bloemetjes die je vindt in de hobbywinkel. Met een zwart en roze stiftje (of verf), kun je de konijntjes gelaatsuitdrukkingen, een roze neus en blozende wangetjes geven. Leg in een mandje op een plaats naar keuze en klaar.

2. Modern met washi tape

Met washi tape kun je je creativiteit de vrije loop laten. Kip smalle stroken plakband in goud of zilver en kleef die op een (geschilderd) kippenei. Meer geduld? Knip kleurrijke stippen of driehoeken uit de tape en versier er het oppervlak mee. Werk zoveel eieren af zoals je wil. Tip: laat af en toe een neutraal ei tussen de verzameling liggen. Zo oogt je pièce de résistance niet al te druk. Leg de eieren in een schaal en versier eventueel met een takje lentebloemen erlangs. Als je de eieren niet beschildert, kun je de tape er gewoon afhalen en na Pasen gewoon opeten.

Drie tips om de eieren van je kippen nog snel te versieren voor Pasen

3. Eitjes from space

Zo gemakkelijk en o zo mooi: een intergalactisch effect op eieren. Blaas er enkele uit en neem een bord. Duw een beetje verf in verschillende kleuren uit een tube. Denk aan een diepblauw, violet, zwart en wit. Neem nu een keukenspons en dep in de blauwe verf. Dep de spons nu gelijkmatig over het uitgeblazen ei. Laat drogen en accentueer vervolgens enkele zones in het paars, gevolgd door enkele zones in het zwart. Laat alles opnieuw drogen en neem er nu een tandenborstel bij. Duw het kopje in de witte verf en wrijf over de haartjes met je duim zodat de witte verf op het ei spat en je een gestippeld effect krijgt. Handschoenen tijdens dit knutselwerkje en bescherming van het werkoppervlak zijn ten zeerste aanbevolen.

Drie tips om de eieren van je kippen nog snel te versieren voor Pasen
Foto: YouTube / Crafty Panda
Door vwh