Modehuis Fendi zal Karl Lagerfeld eren in modeshow

© ISOPIX

Het Italiaanse modehuis Fendi stond tot voor kort onder de creatieve leiding van Karl Lagerfeld. Om zijn carrière bij het luxelabel te eren, wil het komende zomer hulde brengen aan de betreurde ontwerper met een modeshow. Dat heeft baas van het luxeconglomeraat LVMH Bernard Arnault meegedeeld op een vergadering.

vwh

Wijlen Karl Lagerfeld, die dit begin dit jaar overleed op 19 februari, stond 54 jaar aan het hoofd van modehuis Fendi. Op 4 juli plant het merk om die carrière te belichten tijdens een modeshow. Tijdens het defilé zullen modellen een overzicht bieden van Lagerfeld zijn werken voor het merk. De exacte locatie is nog niet bekend, maar het is wel geweten dat de creaties na afloop in de Italiaanse hoofdstad Rome te koop zullen zijn.

Karl Lagerfeld stond op het moment van zijn door aan het roer van drie modehuizen: Chanel, Fendi en het merk onder zijn eigen naam. Enkel bij het Franse Chanel is al een opvolger gevonden. Voortaan zal Virginie Viard, jarenlang het rechterhand van Keizer Karl, de creatieve leiding op zich nemen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook