Antwerpen als achtergrond voor Duitse detectiveserie

Antwerpen wordt de achtergrond voor een Duitse detectiveserie. Van eind april tot eind juli vinden in de stad opnames plaats voor de Dunkelstadt. Antwerpen fungeert in de zesdelige reeks als grootstad aan het water, waarin privédetective Doro iedere aflevering zaken probeert op te lossen.

Dunkelstadt is een zesdelige Duitstalige detectivereeks, geïnspireerd op de visuele stijl en verhaallijnen van de klassieke film noir en wordt gemaakt in opdracht van de Duitse zender ZDF. De productie wil het genre naar de 21ste eeuw brengen.

De serie volgt de avonturen van de dertigjarige Doro Decker, die uit de politieacademie viel. Als privédetective behandelt ze nu zaken rond ontrouwe echtgenoten en verloren huisdieren. Maar achter die schijnbaar kleine zaken gaan vaak de grootste complotten schuil. Doro weet met haar charmes, durf en bravoure de zaken tot een goed einde te brengen. In haar privéleven loopt het echter minder vlot. De onopgeloste dood van haar vader en de bindingsangst die ze hieraan heeft overgehouden blijven haar naar beneden slepen.

De opnameperiode loopt van 22 april tot en met 31 juli 2019. Er zijn 50 draaidagen in de stad Antwerpen. De opnames gebeuren onder meer in het MAS, het Havenhuis, het stadspark, Fort 8 en Park ten Brandt.

Door nba
Laad meer berichten...